Új elnök került az orosz állami űrkutatási hivatal élére

2022. július 15.
37.4881
csirkee profilja, adatai
csirkee
Vlagyimir Putyin orosz elnök kirúgta a Roszkoszmosz eddigi vezetőjét, Dmitrij Rogozint, akinek a helyére egy miniszterelnök-helyettes kerül, Jurij Boriszov személyében, akinek az lesz a feladata, hogy irányítsa az orosz űrkutatást és megtegyen mindent a jövőben a csillagászat terén.
 

A Kreml friss elnöki rendeletéből derült ki a változás, miszerint az Orosz Szövetségi Űrügynökség élére egy másik ember került Dimitrij Rogozin helyett, aki már 2015. óta végezte feladatát. Az ő posztjára most egy korábbi miniszterelnök-helyettes kerül Jurij Boriszov személyében. Az új elnök korábban Honvédelmi miniszter-helyettesként dolgozott, majd a miniszterelnök-helyettes pozícióját töltötte be ezidáig.

Arról nincsenek információk, hogy miért döntött a változások mellett Putyin elnök, sem arról, hogy a jövőben milyen más szerepet fog vállalni Dimitrij. Az orosz űrügynökség számára rengeteg feladat van, hiszen ők is szeretnének eljutni a Holdra, továbbá szeretnének egy olyan lézert készíteni, ami bármilyen műholdat meg tud majd semmisíteni - lehet, hogy ez áll az egész vezetőváltás mögött.
4 hozzászólás

inkognito

2 hónapja, 3 hete és 2 napja

Biztos meg volt rá az okuk.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hú de érdekelne az igazi ok... De sosem fogjuk megtudni.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Kezdődik az újabb hidegháború...

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Na, csak nem mert valamit mondani a főnökre?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink