Új dokumentumok szerint Da Vinci anyja rabszolga tinédzser lehetett

2023. március 16.
35.2061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Firenzei Állami Levéltárban talált új dokumentumgyűjteményből arra lehet következtetni, hogy a híres itáliai polihisztor édesanyja egy rabszolgaságba esett fiatal lány lehetett, akit a Kaukázusból raboltak el és így kerülhetett Olaszországba a későbbiekben.

Leonardo da Vinci az olasz reneszánsz egyik legnagyobb festőjének és tudósának tartott híresség, akinek számtalan felfedezést és szobrot köszönhetünk. Egy olasz történész által felfedezett közel 600 éves dokumentumokból az derült ki, hogy Caterinat a Kaukázus-hegységben lévő otthonából vitték el, majd többször eladták és továbbértékesítették Konstantinápolyban, majd Velencében, majd végül megérkezett Firenzébe.

Itt ismerkedett meg a fiatal közjegyzővel, Piero da Vincivel, aki Leonardo apja volt. Amennyiben igaznak bizonyulnak a dokumentumok, úgy elmondható, hogy Leonardo da Vinci csak félig volt olasz. Da Vinci családtörténetének kutatása nehéz, mert eddig csak apja származását lehetett megfelelően nyomon követni. Az újonnan feltárt dokumentumok között volt egy Piero által aláírt és 1452. november 2-án kelt latin nyelvű bizonyítvány, amely felszabadította Caterinát a rabszolgaságból.
3 hozzászólás

betyár

1 éve, 2 hónapja és 3 napja

Azért az kemény, hogy ilyen régi doksik még vannak.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Fura hogy erről eddig nem is igazán lehetett tudni semmit, pedig a világ egyik leghíresebb emberéről van szó...

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Jól kinőtte magát. mosolygó smiley

válasz erre