Úgy tűnik, az Instagramon is fizetős lesz az ellenőrzött fiók pipa

2023. február 03.
55.5721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Twitteren Musk érkezése óta zajlik egy folyamat, amelynek részeként fizetőssé tették az ellenőrzött fiókok mellett található pipák feltüntetését, és úgy tűnik, hogy már az Instagram - sőt ezzel együtt a Facebook is - dolgozik ugyanezen a megoldáson.

A felbukkant információk alapján ugyanis úgy tűnik, ezeken a közösségi platformokon is bevezetné a fizetős megoldást az üzemeltető Meta. A Techcrunch számára juttatott el néhány screenshotot az Instagram visszafejtett kódjából Alessandro Paluzzi - aki már több esetben tárt fel ezzel a módszerrel funkciókat idő előtt - , amelyen világosan láthatók az "IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" és a "FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" sorok, ebből pedig pontosan az említett "fizetett kék jelvény" ismerhető fel.

Az FB és az IG a Facebook és az Instagram rövidítése, ami azt jelentheti, hogy a Meta mindkét platformon be akarja vezetni a térítés ellenében használható funkciót. Az IDV a "személyazonosság-ellenőrzés" ismert mozaikszója, az identity verification-re utalva.

Úgy tűnik, az Instagramon is fizetős lesz az ellenőrzött fiók pipa - 2. kép

A fentieken kívül Paluzzi állítólag egy új típusú előfizetésre utaló kódrészletet is felfedezett, azonban az nem világos, hogy ez közvetlenül kapcsolódik-e a fizetős ellenőrzéshez. Ez a Twitter Blue funkciójának lehet egy portolása, ami olyan előfizetéses szolgáltatás, amely nem csak a kis kék pipát, de egyéb szolgáltatásokat is magában foglal.

A hírt a Meta semmilyen formában nem kommentálta, ami nagy eséllyel azt jelenti, hogy tényleg ezen a megoldáson dolgoznak, azonban még nem osztanak meg részleteket.
5 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 2 hónapja és 25 napja

Nem normálisak ezek se! röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Nevetséges basszus.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Bravó. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Szánalmas.

válasz erre

inkognito

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

röhögő smiley hát ez nevetséges.

válasz erre