UC Browser 4 Beta (Windows Phone)

2014. szeptember 07.
7141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Megérkezett a Windows Phone-os UC Browser negyedik verziójának nyílt bétája.

Windows Phone-on a legelterjedtebb és legnépszerűbb alternatív böngészővé nőtte ki magát az UC Browser.

A harmadik verzió is rengeteg dologra volt képes és az Internet Explorer (az alapértelmezett böngésző) vetélytársa lett. Nemrégiben elérhetővé vált az UC Browser 4-es verziójának bétája, mely rendesen utolérte a kort dizájn terén: a teljes felület jóformán újra lett tervezve és így egy sokkal szebb és kényelmesebb élményt nyújt, ha éppen nem egy weblappal szórakozunk.

[caption id="attachment_13388" align="alignright" width="180"] Az új töltőképernyő[/caption]

Talán éppen a dizájn az, ami "a mai korba" emelte a böngészőt, de emellett olyan lehetőségeket nyújtott, amit például az Internet Explorer nem:  User Agent váltás (noha nem teljesen manuális, de négy beállítás - Mobil (Windows Phone, alapértelmezett), Asztal, Android és iPhone - közül választhatunk), letöltéskezelés videók támogatásával, egyszerű megosztás, éjszakai mód és még sorolhatnánk a számos kényelmi funkciót.

A négyes verzió a dizájnváltáson (amibe beletartozik a sokkal egyszerűbb, szebb és többet tudó lapkezelés is) kívül hoz még néhány újítást, mint például a QR kód beolvasást. A navigációt olyan formában tervezték át, hogy most már nincs külön szedve a keresés és az URL cím beírása, valamint még a QR kód olvasó funkciót előhívó gomb is itt kapott helyet. A lapokról előnézetet kapunk és ahogy multitaskingben az alkalmazásokat, úgy zárhatjuk be a lapokat is (egyszerűen lefelé húzzuk míg elhalványodik, majd elengedjük). Az előnézetek alatt található négy gomb: könyvjelző, kitűzés a kezdőképernyőre, megosztás és bezárás. Az animációk nagyon szépen ki vannak dolgozva, tényleg élmény így használni az alkalmazást.

Amit hátrányként tudnék megnevezni, az a böngészőmotor működése: az Internet Explorer ugyanis többször precízebben és simábban jeleníti meg az oldalakat, valamint a görgetése is kevésbé szaggat. Nem mondom, hogy sokkal rosszabb az UC Browser, de a webtartalom kezelésénél azt kell, mondjam, az Internet Explorer vezet, még mindig. A négyes verzió ezen nem változtatott sokat, egy-egy oldalt böngészve azt vettem észre, hogy a motorban nem cserélhettek ki (újíthattak fel) sok mindent. Mintaként mellékeltem alább egy összehasonlító képet az Internet Explorer és az UC Browser leképzéséről:

[gallery columns="2" link="file" ids="13383,13382"]

Végezetül néhány kép magáról az alkalmazásról (az utolsó kép egy animáció a lapváltásról):

[gallery link="file" ids="13386,13385,13387,13389,13359"]
 Az UC Browser 4.0 Béta letölthető innen, vagy az alábbi kód beolvasásával:

nincs még hozzászólás