Uber-botrány: vezető európai politikusok segítségével terjeszkedett a vállalat

2022. július 11.
33.0271
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nemrégiben szivárogtak ki az "Uber Files" névre keresztelt dokumentumok, mely egy több mint 100 000 dokumentumból álló csomag, ami bizonyítja, hogy az autós utazásszervező cég vezető európai politikusok segítségével terjeszkedett el a piacon, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel.
 

A dokumentumokat először a The Guardian kezdte el szivárogtatni, melyek különböző feljegyzéseket, prezentációkat, jegyzetfüzeteket, e-maileket, iMessages és WhatsApp üzenetváltásokat tartalmaztak az Uber legfelsőbb vezetői között.

A 2013 és 2017 közötti időszakból származó több mint 124 000 belső dokumentum azt mutatja be, hogy a cég hogyan próbált meg titokban támogatást szerezni Európa vezető politikusaitól, köztük miniszterelnököktől, milliárdosoktól, oligarcháktól és médiabáróktól. Nem csak Macron francia elnök neve bukkant fel a papírok között, hanem az Európai Unió volt digitális biztosa, Neelie Kroes, Brüsszel egyik legfelsőbb tisztviselőjének neve is, aki állítólag titokban szintén lobbizott az Uber agresszív piaci terjeszkedéséért.
3 hozzászólás

inkognito

1 hónapja,

Sajnos sok cég csinálja ezt. Lobbizás főleg amcsi dolog.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 napja

Hát nem vagyok meglepve.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 1 napja

Úgy tűnik nem ismeretlen a korrupció az EU többi országában sem.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink