Tudósok szerint a következő világjárványt gombák fogják okozni, ami óriási gond

2022. augusztus 12.
23.5521
csirkee profilja, adatai
csirkee
A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben valószínűleg nem vírusok, hanem gombák fogják okozni a világjárványokat, ami óriási probléma, ugyanis egyelőre nagyon keveset tudnak a kutatók az élőlényekről, ráadásul sok gomba ellenáll a kezeléseknek.
 

Tom Chiller, a Centers for Disease Control and Prevention egészségügyi epidemiológusa nemrégiben adott interjút a National Geographic magazinnak, melyben elárulja, hogy nagyon aggódnak a gombák miatt, melyek sok betegséget okozhatnak és alig van rájuk gyógymód jelenleg. A gombák rendkívül gyors ütemben fejlődhetnek, és fertőzésekké válhatnak - ezek sokszor a természetben is gondot okoznak a növények esetében.

A tudós elmondta olyan is előfordulhat, hogy kényszeríthetik az immunrendszert arra, hogy önmaga ellen forduljon, ami a szepszisként ismert életveszélyes állapot. A gombák lassabban mutálódnak, mint a baktériumok vagy vírusok, ám sokféle környezetben képesek alkalmazkodni és szaporodni. Az éghajlatváltozás még tovább fokozhatja a problémát. A szakértők mindezek miatt további finanszírozást kérnek a gombakórokozók tanulmányozására.
5 hozzászólás

Harder

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem hangzik túl jól!

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Reméljük minél később érkkezik el.

válasz erre

petrovicsz

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Olyan mindegy mibe döglünk bele..

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ez nem hangzik túl jól.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Azt tudom csak kívánni, ne legyen igazuk...

válasz erre