Tudósok megtalálhatták a rák ellenszerét?!

2022. augusztus 26.
4.4251
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Rice Egyetem és a Baylor College of Medicine kutatóinak sikerült létrehozni olyan beültethető gyöngyöket, melyek képesek elpusztítani a daganatokat egerekben alig egy hét alatt, ami elképesztő eredmény.

Már nem először fordul elő az orvostudományban, hogy tudósoknak sikerül olyan gyógyszert vagy vírust találniuk, melyek elpusztítják a rákos sejteket, azonban ezek még nagyon kezdeti stádiumban vannak. Ám a most bejelentett kutatási eredmények annyira sikeresnek bizonyultak, hogy idén ősszel már embereken is tesztelni fogják, elsősorban petefészekrákos eseteknél.

A kutatócsapat olyan terápiás eszközt akart létrehozni, amely többféle immunrendszeri rendellenesség, valamint rák kezelésére is alkalmazható. A gyógyszerek beültethető alginát gyöngyöket tartalmaznak, amelyeket olyan sejtekkel töltenek fel, melyeket genetikailag módosítottak, hogy természetes IL-2 állítsanak elő. Az IL-2 egy természetes vegyület, ami aktiválja a fehérvérsejteket, amikor a szervezet küzd a rák ellen.

Kisebb sebészeti beavatkozással az orvosok a megfelelő helyre juttathatják be a gyógyszer, ami után a sejtek megnövelik az IL-2 termelését, ezáltal sokkal hatékonyabban képes az emberi szervezet felvenni a harcot a rákkal szemben és legyőzni azt. Remélhetőleg tényleg hatékony lesz ez a megoldás és végre képes lesz az emberiség legyőzni a rákot.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

CharlieFirpo

3 hónapja, 2 hete és 2 napja

De jó lenne, ha valamelyik már tényleg beválna...

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Reménysugár, reméljük több is lesz belőle!

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Minden évben téma, jó lenne ha egyszer már valóban megtörténne.

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nagyon nagyon jól hangzik, de jó lenne végre ha lenne megoldás.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink