Tudósok létrehoztak egy inzulintermelő bőrimplantátumot, ami képes visszafordítani a cukorbetegséget

2023. december 06.
22.1081
csirkee profilja, adatai
csirkee
Több kutatás is zajlik világszerte a cukorbetegség kapcsán, hiszen több millió embert érint világszerte, most az Albertai Egyetem és a Cornell Egyetem kutatói találtak fel egy bőr alá helyezhető implantátumot, ami képes inzulint termelni, egereken végzett vizsgálatok alapján visszafordítja a cukorbetegséget.

Az újonnan feltalált eszköz a tudósok szerint nem igényli a kilökődést gátló gyógyszerek szedését, ezáltal sokkal biztonságosabb a betegek számára. Az eszköz Minglin Ma találmányán alapul, aki egy leválasztható polimerszálat alkotott meg, amely több ezer szigetsejtet tartalmaz, amelyet vékony hidrogél borítás borít, és amely immunreakció kiváltása nélkül behelyezhető a beteg hasába.

Az eddigi kísérletek azt mutatják, hogy a SHEATH névre keresztelt implantátum képes a cukorbetegeknek megfelelő mennyiségű inzulint juttatni a szervezetbe anélkül, hogy minden nap szúrni kellene azt. Azonban a kísérlet csak nagyon kis egérmintára korlátozódik, emiatt sokkal több klinikai tesztre van szükség ahhoz, hogy megbizonyosodjanak az implantátum megfelelő működéséről, ám ígéretesnek bizonyul.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 3 hete és 2 napja

De jó olvasni egyre többet ezekről a sikeres fejlesztésekről. Reméljük belátható időn belül sikerül lekűzdeni ezeket a veszélyes kórokat.

válasz erre

zender

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Na ez menő!

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Komoly népbetegség mára sajnos, nemc sodálom hogy jönnek ki az egyre újabb és újabb "gyógymódok", mert hogy egyelőre sajnos gyógyítani még nem lehet.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Wooow! meglepett smiley Alakul ennek a gyógyítása is végre.

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Aztamindent! meglepett smiley Ez azért sokaknak óriási segítség lenne!

válasz erre