Tudósok kifejlesztettek egy olyan matracot, ami becsapja az emberi testet

2022. július 25.
33.0041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Manapság rengeteg ember szenved alvászavarban, ez gyakorlatilag népbetegséggé nőtte ki magát ezért egyre több tudós próbál olyan rendszereket kifejleszteni, melyek segítik az embereket, most éppen a Texasi Egyetem mérnökei dolgoztak egy új matrac- és párnarendszeren.

Az újonnan kifejlesztett matrac hűtéssel és fűtéssel van felszerelve, ami becsapja az embert, ezáltal sokkal könnyebben el fog aludni. Kutatók szerint az ember hőmérséklete csökken, amikor kezd álmosodni. A matrac arra serkenti a testet, hog kiváltsa az álmos érzést.

Az eljárás célja, hogy manipulálják az emberi test hőmérsékletét. A matrachoz egy párna is tartozik, mely a nyakat célozza be, ugyanis a tudósok szerint ez az egyik legfontosabb testi termosztát. Miközben a nyakat, a kezeket és a lábat felmelegíti a matrac, addig a többi testrészünket hűti, ezáltal fokozza a véráramlást.

A kutatás során 11 embert kérte fel arra, hogy két órával előbb próbáljanak meg elaludni a matracokon, melyeket folyamatosan állítgattak. A résztvevők 58%-kal gyorsabban aludtak el ezeken a matracokon, mint általában. A belső testhőmérséklet csökkentése jelentősen lerövidítette az elalváshoz szükséges időt, és jelentősen javította az alvás minőségét.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 10 hónapja és 17 napja

Hol lehet rendelni, kettpt kérek, most! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

1 éve, 10 hónapja és 17 napja

Hűtő fűtő matrac? meglepett smiley Az nem rossz mondjuk, télen sem. mosolygó smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 10 hónapja és 17 napja

Na az jól hangzik.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 10 hónapja és 18 napja

Na ennek tudnék örülni én is!

válasz erre

Porthos

1 éve, 10 hónapja és 18 napja

De jó lenne ha találnának tényleg megoldást. Nagyon rosszul alszom. szomorú smiley

válasz erre