Trump állítólag arra kérte a CIA-t, hogy hozzanak létre hamis közösségi média fiókokat Kínában

2024. március 16.
22.0571
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az egykori amerikai elnök regnálása alatt állítólag egy titkos hadműveletet indított el a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) segítségével, hogy hozzanak létre hamis közösségi média fiókokat Kínában, hogy befolyásolni tudják a közvéleményt - írja a Reuters magazin.

Három volt amerikai tisztviselő árulta el név nélkül a hírügynökségnek, hogy egy csapat CIA-alkalmazott hamis online személyazonosságokat hoztak létre, hogy negatív narratívákat terjesszenek a kínai kormányról a közösségi médiában. Ez a titkos projekt 2019-ben kezdődött, és az volt a célja, hogy aláássa a Kínát kormányzó Kommunista Párt és vezetőjének hitelességét világszerte.

A titkos hadművelet során a párttagok korrupciós vádjaival kapcsolatos információkat terjesztettek, valamint egyéb, tényeken alapuló információkat, mellyel paranoiássá akarták tenni a kínai vezetőket, hogy ezzel megkérdőjelezzék az internet feletti uralmukat. A CIA nem volt hajlandó kommentálni a hírt, mindeközben a kínai külügyminisztérium szóvivője elítélte a titkos projektet.

Köztudott, hogy Donald Trump elnöksége alatt nagyon megromlott Kína és az Egyesült Államok közötti kapcsolat a különféle szankcióknak köszönhetően és ez a titkos művelet csak tovább fokozza a két ország közötti feszültséget.
írja a Reuters magazin.'>
4 hozzászólás

Kisfaludy82

4 hónapja, 1 hete

Áááááá, az USA soha nem tenne ilyet. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 1 hete

Ezen nem vagyok meglepve. Mindegyikük ezt csinálja...

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 1 hete

Nálunk ugyanez megy, csak kis országban, kicsiben, egy nemzeten belül. röhögő smiley szomorú smiley

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ez oda vissza kapok szerintem minden ilyen óriás állam között.

válasz erre