Továbbra sem sikerült megoldani a Starliner héliumszivárgását, az első emberes küldetés ismét csúszik

2024. május 23.
14.4931
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Boeingnek még mindig nem sikerült az első emberes missziója a Starliner űrkapszulával, ami már évek óta tolódik, most éppen héliumszivárgás miatt, amit egyelőre nem sikerült megoldani a mérnököknek, emiatt a május 25-re tervezett tesztrepülést ismét el kellett halasztani.

Nincs könnyű dolga a vállalatnak Starliner űrhajójával, hiszen sorra merülnek fel különféle problémák és az első emberes tesztrepülésre még többet kell várni. A múlt hétvégén arról írtunk, hogy az űrhajó meghajtórendszere héliumszivárgástól szenved, amit több nap után sem sikerült megoldani. Emiatt úgy döntött a NASA, hogy a korábban május 25-re kitűzött indítást most felfüggesztették és új indulási időpontot nem határoztak meg.

"A NASA további részleteket fog megosztani, amint tisztább lesz az előrehaladási út" - áll az ügynökség közleményében. Az űrügynökség számára első a biztonság, hiszen most két ember élete - Butch Wilmore és Suni Williams űrhajósok - is veszélybe kerülhet, ha nem működnek megfelelően a Starliner műszerei.
3 hozzászólás

petrovicsz

1 hónapja, 4 napja

A lényeg, hogy nem lett baleset. Az sokkal rosszabb lenne.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 4 napja

Roppant kellemetlen.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 4 napja

Első a biztonság.

válasz erre