További két cég sorakozott fel a Windows Phone gyártók mögé

2014. május 16.
5561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Egy kínai és egy amerikai cég is jelezte: a jövőben szeretnének a Microsoft mobil operációs rendszerét futtató készülékekkel megjelenni a piacon.

Amikor okostelefonokról meg appokról szokás beszélni, a Windows Phone általában háttérbe szorul, miután a világpiacon sem az eladott készülékek szintjén, sem az elérhető appok szempontjából nem mérhető az androidos és almás mobilokhoz.
 

Ugyanakkor tény, hogy ez a hátrány rohamléptekben csökken, főleg, mióta a Windows Phone (pontosabban a Microsoft) egy igen jó házasságot kötött a Nokiával. Meglátjuk, hosszú távon mire mennek a násszal, mindenesetre az biztos, hogy a Nokia már biztosan nem fog windowsos készülékeket gyártani. Ellenben például azzal a két gyártóval, akik a napokban jelentették be: Windows Phone alapú készülékeket terveznek piacra dobni.

A pontosítás kedvéért: A kínai K-Touch és a floridai székhelyű Blu Products cégekről van szó. Nálunk viszonylag ismeretlen vállalatokk, de utóbbiról biztosan tudni, hogy a latin-amerikai mobilpiac egyik vezető szereplője. Mindkét cég leginkább alsóbb kategóriás, jó ár-érték arányú készülékeiről ismert, s úgy hírlik, a Windows Phone-nal is valami hasonló tervük van.

A további részletek, vagyis hogy konkrétan milyen készülékekkel is mikor jelentkeznének az említett vállalatok, egyelőre semmit nem tudni. A bejelentés alapján csak az tűnik biztosnak, hogy a Kínában és az Egyesült Államokban is toronymagasan vezető Androidon az új gyártók révén valamicskét tud majd hozni a Windows Phone a piaci részesedés tekintetében.

via Engadget, Kép: Engadget
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink