Tovább bővül a Google Geminije, még a kereső is okosabb lesz a jövőben

2024. május 15.
4.1831
csirkee profilja, adatai
csirkee
A tegnap este folyamán került megrendezésre a Google éves I/O fejlesztői konferenciája, ahol természetesen szinte minden a mesterséges intelligenciáról, avagy a Geminiről szólt, mely még többet fog segíteni a keresésekben és egyéb funkciókat is kapni fog a jövőben.

A legújabb Gemini 1.5 Flash egy gyorsabb és olcsóbb nyelvi modell, ami nagyon hatékonyan dolgozik a különféle területeken, hiszen ugyanolyan erős, mint a nagyobbik testvére, a Gemini 1.5 Pro. A Flash-t kifejezetten a fejlesztőknek szánja a vállalat, ezt a hétköznapi emberek nem fogják megkapni. Az Androidba is belekerül a mesterséges intelligencia, az Android 15 rendszerfrissítéssel fog megérkezni a Gemini a mobilokra.

A felhasználók alkalmazásokon átívelően használhatják majd az MI-t, így például egy csevegésnél egy gombnyomással előhívhatjuk az MI-t, ami vélhetően segít kérdéseinkre választ adni. Az egyik érdekes funkció ezen a téren az Ask This Video, mely segítségével a felhasználók kérdéseket tehetnek fel a mesterséges intelligenciának egy YouTube-videóval kapcsolatban.

És itt még mindig nincs vége, ugyanis a jól ismert Google kereső is bővelkedni fog az MI adta lehetőségekben. A vállalat mesterséges intelligenciája minden eddiginél több segítséget fog adni a felhasználóknak, legyen szó étrendről, kirándulás megtervezéséről vagy éppen rendezvényszervezésről. Liz Reid, a Google Search alelnöke szerint a keresőtől a jövőben bármit lehet majd kérdezni - azt viszont fontos megjegyezni: nem biztos, hogy jó választ fogunk minden kérdésre kapni, ugyanis az AI az interneten fellelhető legnépszerűbb találatokból fogja megjeleníteni a választ.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Levi87

1 hete

Kíváncsian váro, mi változik, érzékelhető lesz-e egyáltalán.

válasz erre

Nagyon durva hol tart a technológia!

válasz erre

zender

1 hete és 1 napja

Mondjuk a Google igazán irreleváns találatokkal bombáz az utóbbi években szóval jó lenne valami valódi fejlődés.

válasz erre