Több monitor kezelése olcsón

2014. augusztus 06.
8771
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Eljön az az idő, amikor már egy monitor nem elég.

Sokféle ok lehet, a kényelemtől kezdve a bemutatókon át az oktatásig. Az igény egyszerű, a kivitelezés már nem mindig. Két monitort még meghajt a legtöbb grafikus kártya, de mi van, ha három vagy annál több kell? Vagy laptopon szeretnénk ugyanezt?

A többmonitoros rendszerek közös tulajdonsága, hogy nagyon drága a kivitelezésük, ha grafikus kártya alapon szeretnénk megoldani a problémát. Ha pedig nem fér bele a több kártya a gépbe vagy a laptopba vagy a büdzsébe, akkor más után kell nézni.



A j5create perifériái között mindenféle csatlakozással találhatunk magunknak Mac és Windows kompatibilis külső grafikus kártyát. Van DVI, HDMI és a klasszikus VGA is. A külső kártya USB 2.0 vagy modelltől függően USB 3.0 csatlakozással kapcsolódik a számítógépünkhöz. Ennél egyszerűbben nem is oldható meg a kérdés. A operációs rendszerünk képe azonnal klónozható (prezentációhoz) vagy kiterjeszthető (megnöveli a munkaterületet) és a csatlakoztatás után már indulhat is a munka. Az eszköz pillanatok alatt leválasztható és egy másik gépre áttelepíthető. Mennyivel könnyebb ez, mint grafikus kártyákat szerelni és installálni, a felhasználó maga is el tudja végezni a feladatot.



Az egyes monitorokra külön-külön más és más programok kerülhetnek, csak a fantázia szab határt. Ha egy újabb monitor beillesztésére fáj a fogunk, akkor egy következő szabad USB portba kerülhet a következő display adapter. A kép 90, 180 és 270 fokban el is forgatható.

Ugyanez a lépés nem csak monitorral, hanem projektorral is működik, így mindegy lesz, milyen a projektorunk csatlakozása, megfelelő j5create display adapterrel fodadni tudjuk. Például a DVI verzió lefedi a DVI és VGA projektorokat is egy átalakítóval. Akkor sincs gond, ha kevés a szabad USB port, az USB HUB-bal kibővített verzió a portok számát is megnöveli.

További információ a termékről a hivatalosan oldalon található, angol nyelven. A j5create termékeket megvásárolhatod az Ipon Webshopjában is.
nincs még hozzászólás