Több mint 6000 alkalmazottat bocsát el a Dell a PC-eladások csökkenése miatt

2023. február 06.
50.4161
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Folytatódik az ágazatban már tavaly év végén elkezdődött elbocsátási hullám, most a Dell laptopgyártó vállalat jelentette be, hogy 6650 alkalmazottat bocsátanak el a PC-eladások csökkenése miatt, ami nem meglepő, hiszen minden idők legnagyobb visszaesését élte meg a PC piac tavaly.

A Dell bejelentette, hogy a dolgozóinak az 5%-tól - nagyjából 6650 alkalmazottat - fog hamarosan megválni, miután a COVID utáni válság súlyosan érintette a vállalatot és ezért a költségeit csökkentenie kell. A gyártó eleinte megpróbálta azzal enyhíteni a károkat, hogy befagyasztották a munkaerős-felvételt, ám ez nem volt elég.

A leépítések következtében a Dell alkalmazottainak száma az elmúlt hat év legalacsonyabb szintjére fog süllyedni, és 39 000 fővel lesz kevesebb, mint a járvány kezdetekor, 2020 januárjában. A márka volt a koronavírus járvány egyik nagy nyertese anno, hiszen rengeteg PC-t, laptopot vásároltak az emberek otthoni munkához. Ennek viszont már vége, egyes becslések szerint 2022-ben 16 százalékkal esett vissza a PC-eladások száma az előző évhez képest, míg az utolsó negyedévben 37 százalékos volt a visszaesés.
visszaesését élte meg a PC piac tavaly.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Elég draztikus leépítés. meglepett smiley Azért egy Delltől többet várnék.

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 23 napja

Korrekt. Ohhh wait.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 24 napja

Lehet jobb lenne kicsit visszacsalogatni a vásárlókat, innovációkkal, érdekes és hasznops megoldásokkal. Nem csak összepakolgatni az alkatrészeket és várni a csodát...

válasz erre

zender

1 éve, 2 hónapja és 24 napja

Az komoly leépítés.

válasz erre