Több mint 111 millió forint értékben lopott Lego-készleteket egy Los Angeles-i banda

2024. április 15.
22.8751
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nagy fogása volt nemrégiben a California Highway Patrol (CHP) járőreinek, miután sikerült Los Angelesben egy négyfős bandát lekapcsolniuk, akik állítólag 300 000 dollár értékű - 111 millió forint - Lego-készletet loptak különböző üzletekből, majd azokat online és a feketepiacon próbálták értékesíteni.

Halomban álltak a Star Wars, Harry Potter, A gyűrűk ura és más értékes Lego-készletek a banda raktárában, melyekről a CHP néhány fotót meg is osztott a közösségi oldalán. A híres építőkocka játék manapság egyre népszerűbb a gyűjtők körében és egy-egy darab akár több százezer forintba is kerülhet, ezért már egy ideje a bűnözők egyik célpontjává vált a Lego.

A beszámoló szerint a banda, miután kirabolt olyan boltokat, mint a Target, a Home Depot és a Lowe, a megszerzett készleteket cseretalálkozókon, különféle online fórumokon próbálták meg értékesíteni. A három férfi és egy nő bűnöző ellen vádat emeltek, akik valószínűleg börtönbe fognak kerülni a lopás miatt. A rengeteg Lego-készletet pedig lefoglalták.

4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ezzel már a Guinnes rekordok könyvébe is bekerülhet! röhögő smiley

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Párat elfogadnék röhögő smiley

válasz erre

Tommy

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jó hát szeretne játszani, nah.. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley Egy Birodalmi Csillagrombolót jó áron átvennék. röhögő smiley

válasz erre