Több mint 100 000 ChatGPT-fiókot loptak el és adtak el a sötét weben

2023. június 21.
15.1531
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jelek szerint a hackerek nem kímélik azokat a felhasználókat, akik szeretnének csevegni egy chatbottal, a legfrissebb hírek szerint legutóbb több, mint 100 000 ChatGPT-fiókot loptak el, majd ezeket eladták a sötét weben, a szingapúri székhelyű Group-IB kiberbiztonsági cég szerint az ázsiai-csendes-óceáni régiót érintették a lopások leginkább.

A hackerek új célpontjává váltak a chatbotok regisztrációjánál megadott adatok, melyeket rosszindulatú programokkal igyekeznek megszerezni. Az egyik legnépszerűbb ilyen program a Raccoon Stealer, melyet több, mint 78 000 esetben használtak a hackerek, de a Vidar és a Redline programok is népszerűek.

Az ilyen rosszindulatú programok általában összegyűjtik a böngészőkben elmentett hitelesítő adatokat, bankkártya-adatokat, kriptovaluta pénztárcákat, sütiket és böngészési előzményeket, és elküldik azokat az üzemeltetőnek (hackernek). Az azonnali üzenetküldők és az e-mailek is egyre gyakoribb célponttá váltak az infolopók számára. Mivel a ChatGPT és más chatbotok elmentik az előzményeket, ezek olyan információkat tartalmazhatnak, melyek sokat érhetnek a dark weben.

Elég csak például a Samsung három alkalmazottjára gondolni, akik érzékeny vállalati adatokat szivárogtattak ki a ChatGPT használatával. Éppen emiatt tiltja be a legtöbb techvállalat a dolgozói számára, hogy chatbotot használjanak munkájukhoz.
3 hozzászólás

Tommy

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Baszki írnak egy olyan AI-t ami okosabb mint sok ember, de egy rohadt tűzfalat nem tudnak bekonfigolni?

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kellemetlen.

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Na akkor az is rohadt biztonságos!

válasz erre