Több millió Dropbox felhasználó jelszavát lopták el!

2016. szeptember 01.
3.6101
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ha eddig nem tetted volna, itt az idő lecserélni Dropbox jelszavadat, a világ egyik legnagyobb felhő alapú tárhelyszolgáltatóval kapcsolatban ugyanis több millió ember adatait kezdték el illetéktelenek váratlanul árusítani a világhálón.

A hivatalos adatok szerint több mint 68 millió embert érint világszinten a probléma, ami bár a teljes, milliárdokban mérhető felhasználói körhöz mérten nem túl jelentős, de így is biztosan érint magyarokat a probléma.

Érdekesség, hogy a jelszavakat még 2012-ben sikerült eltulajdonítania valakinek, aki most, évekkel később döntött úgy, hogy pénzzé teszi a birtokába került adatokat, így ha nem szeretnénk az áldozatok közé kerülni, akkor gyorsan változtassunk jelszót annak érdekében, hogy biztonságban tudhassuk adatainkat.

Amennyiben meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a mi fiókunk nem érintett a lopási ügyben, akkor érdemes ellátogatni ERRE a honlapra, ahol ellenőrizhetjük állapotunkat, és amennyiben problémát találunk, változtassunk jelszót, majd érdemes élni a kétlépcsős azonosítás lehetőségével is a későbbi biztonság érdekében.
4 hozzászólás

VDemon

8 éve, 2 hónapja és 21 napja

Négy év alatt szerencsére sokan módosítanak jelszót aki nem, az valószínűleg nem is aktív használó, így a valódi veszély csekély.

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 2 hónapja és 21 napja

Jó sokáig titokban tartották! meglepett smiley Valakinek szólt a Dropbox amúgy? Mert nekem nem.

válasz erre

Eltohn

8 éve, 2 hónapja és 21 napja

Ez a négy év késlekedés miért??? meglepett smiley Milliónyian megváltoztatták már azóta.

válasz erre

zender

8 éve, 2 hónapja és 21 napja

Milyen aljas genny az ilyen ember.

válasz erre