Több forgatás is leállt a színészek sztrájkja miatt

2023. július 15.
18.3101
csirkee profilja, adatai
csirkee
Hollywoodban most elég nehéz a helyzet, ugyanis májusban a forgatókönyvírók céhe sztrájkot hirdetett a fizetések és a mesterséges intelligencia megjelenése miatt, most pedig pénteken éjféltől a színészek céhe is sztrájkba kezdett, aminek következtében máris több szuperprodukció forgatása is leállt.

Ahogy arról már korábban írtunk, több Marvel és Netflix projekt is leállt a forgatókönyvírók sztrájkja miatt, aminek következtében a Disney több nagy filmjének a dátumát is eltolta. A színészek sztrájkja még ennél is nagyobb problémákat okozhat, hiszen elsők között állt le a Deadpool 3. és a Venom 3. forgatása is. Pénteken mintegy 160 ezer színész, illetve statiszta fejezi be a munkát.

És mindez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a közelgő San Diego-i Comic Conon - július 20. és 23. között - valószínűleg csak nagyon kevés stúdió fogja képviseltetni magát, és a készülő filmekről, sorozatokról nagyon keveset fogunk hallani. Az Oppenheimer premierjén bár részt vett Emily Blunt és Matt Damon is, ám a vetítésen már nem maradtak, szolidaritásként. A következő hetekben valószínűleg még több projekt leállásáról fogunk még hallani.

Mindeközben egyébként a SAG-AFTRA (színészek szakszervezete) elnöke, Fran Drescher és csapata pénteken a Netflix Los Angeles-i irodája előtt, majd a Paramount Studios, a Warner Bros. és a Disney előtt sztrájkoltak. A szakszervezet jobb munkakörülményeket és védelmet akarnak a mesterséges intelligenciától
5 hozzászólás

Tommy

5 hónapja, 1 napja

Jó dolgukban nem tudják mit csináljanak.

válasz erre

Levi87

5 hónapja, 2 napja

Most épp mi a bajuk amúgy?

válasz erre

betyár

5 hónapja, 3 napja

Ez így érdekes lesz.

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 3 napja

Fu de el vannak ezek kapatva baszki!

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 napja

Aztán a színészek mi a büdös francnak sztrájkolnak? Kevés a többmillás fizu, vagy **** a kaja a kantinban? Elkényeztetett ficsúrok ******'>*******.

válasz erre