Tizen oprendszerre váltana Androidról a Samsung

2014. január 11.
8151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Samsung a hírek szerint ?egyszerű alternatívának? tartja a Tizen operációs rendszert.

Szokatlan fogalmazás, hiszen a koreai óriás az okostelefonos piacon elért sikereit jelentős részben éppenséggel az Androidnak köszönheti.

Viszont emlékezhetünk, már volt a Samsungnak egy mezaliánsza bizonyos Bada operációs rendszerrel. Nem is volt rossz a Bada, csak kevés applikációt lehetett elérni hozzá. A Badával ugyanez lehetett a cél, mint ma: csökkenteni a függést a Google-től.

Megalapozottnak tűnő híresztelések, így a japán Mainichi portál szerint a Samsung első Tizen okostelefonjai még idén februárban bemutatkoznak. Japánban, Dél-Koreában és Kínában már fut Tizen egyes okostelefonokon. A nagy lépést várhatóan Barcelonában, a Mobile World Congress 2014-en jelentik be.

A Samsung törekvése érthető. Mégis, tekintve, hogy a piacon az adott pillanatban jelen van az iOS, az Android, a BlackBerry, a Windows Phone, a Mozilla Firefox operációs rendszer ? hogy csak az ismertebbeket említsük -, nem biztos, hogy a vevőknek éppen egy új oprendszerre van szükségük.

A Tizent fejlesztését a Samsung, az Intel, az NTT DoCoMo, a Fujitsu, több más japán cég és a kínai Huawei kezdte el. Az NTT DoCoMo eredetileg már 2013 végén meg akarta jelentetni Tizen-alapú mobiljait.

via Mainichi 

 
nincs még hozzászólás