Tíz éven belül felgyorsulhat a csillagközi utazás az antianyag-hajtóműnek köszönhetően

2024. február 27.
22.5201
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jelenlegi technológiák mellett a Marsig eljutni körülbelül hat hónapba telne, ami nagyon megviselné az emberi szervezetet, ám már több technológia is van arra, hogyan lehetne felgyorsítani az űrutazást, ezek közül az egyik leghatékonyabb az antianyag-hajtómű lenne.

Az antianyag sokaknak ismerős lehet egy-egy sci-fi filmből, ám hamarosan mindez valóságos lehet, ugyanis több iparáig szereplő is érdeklődik a technológia iránt. Több kutatás is folyik az antianyag kapcsán, ami rengeteg kérdésre adhat választ az univerzum keletkezése kapcsán. Amikor az anyag és az antianyag találkozik, hatalmas mennyiségű energia szabadul fel, ami akár a csillagokig is képes lenne elvinni bennünket.

A kutatók szerint egy ilyen hajtóművel olyan sebesség érhető el, amely a jelenlegi technológiákkal elképzelhetetlen, akár a 4,2 fényévre található Proxima Centaurihoz is eljuthatunk alig 5 év alatt. Mindez jól hangzik, ám van egy kis gond, antianyagot nem lehet minden sarki boltban kapni, előállítása iszonyatosan költséges és jelenleg a kutatók azon dolgoznak, hogy költséghatékonyabb eljárást találjanak.

Mindezek ellenére a kutatók bizakodóak és úgy vélik, hogy egy évtizeden belül megvalósulhat az antianyag-hajtómű, amivel végre nagyobb távolságokba is eljuthat az emberiség.
5 hozzászólás

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Még a végén megérem, hogy tényleg repkedjen az emberiség...

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Wooooow, megvalósul egy újabb scifi.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát, így legyen!

válasz erre

betyár

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Szerintem ez nem 10 év lesz hanem legalább 20.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na végre, ez már valódi fejlődés!

válasz erre