Tiltakozások törtek ki az egyik legnagyobb kínai iPhone-gyárban

2022. november 23.
5.6691
csirkee profilja, adatai
csirkee
Erőszakos összecsapások is voltak a Foxconn egyik legnagyobb kínai gyáránál, Zhengzhou városában, ahol a dolgozóknak elege lett a kisebb juttatásokból, a COVID-félelmekből és abból, hogy egyre többet kell várniuk a bónuszokra - számol be minderről a Bloomberg.

Kínában még mindig nagyon szigorúak a koronavírussal kapcsolatos lezárások, ráadásul a Foxconn gyárában úgynevezett "zárt hurkú" karanténszabályokat vezettek be, ami miatt a dolgozók nem hagyhatták el a gyárat, és a munkahelyen kellett élniük. Többek között emiatt kezdtek tiltakozásba a munkavállalók és csaptak össze a rendőrökkel, valamint néhány menedzserrel is.

A Weibo közösségi oldalon számos videó került fel a tiltakozásokról, ahol arról panaszkodnak a dolgozók, hogy nem védik őket eléggé, nem megfelelőek a COVID-védelem a gyárban és élelmiszerhiány is óriási probléma. Korábban emiatt több ezren akarták elhagyni a munkahelyüket, ekkor a vállalat magasabb bónuszokat és jobb fizetést kínált fel. A cég zhengzhoui üzeme a világ legnagyobb iPhone-gyára 200 000 dolgozóval, és az eszközök gyártásának 70 százalékáért felel.

3 hozzászólás

techiii

2 napja és 23 órája

Azért ez nagyon kemény ami ott megy. Covid van és bezárnak a gyárba..

válasz erre

CharlieFirpo

3 napja és 12 órája

Elhiszem hogy beleunnak...

válasz erre

zender

3 napja és 14 órája

Nagy baj van ha már Kínában is sztrájkolnak.

válasz erre