Te túlélnél egy aszteroida becsapódást? Most megnézheted!

2022. december 08.
49.9550
csirkee profilja, adatai
csirkee
Gondolkoztál már azon, hogy mi történne, ha egy aszteroida becsapódna a városodba? Most az Asteroid Launcher nevű új alkalmazásban lehetőséged van arra, hogy megnézd mi történne a városoddal vagy akár az országgal, ha egy nagyobb aszteroida becsapódna.
 

Neal Agarwal fejlesztő készítette az Asteroid Launcher nevű webes alkalmazást, ami látványosan demonstrálja, hogy mi történne abban az esetben, ha egy nagyobb aszteroida találná el a városunkat. Az alkalmazásban beállíthatjuk az égi test méretét, dőlésszögét és még a sebességét is. A szoftver másodpercek alatt megmutatja a hatást és ezt egy térképen demonstrálja is.

Ha például Budapest belvárosát eltalálná egy 500 m átmérőjű aszteroida, akkor egy 7,4 km széles kráter keletkezne a helyén és a szimuláció szerint több mint negyed millió ember halna meg csak a becsapódásban, a további következményekben pedig még többen, mivel egy ilyen becsapódás komoly lökéshullámot indít el. Természetesen ezt a szimulációt nem szabad túl komolyan venni, azonban nagyon érdekes.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 22 napja

De komoly ez az app.

válasz erre

Porthos

1 éve, 22 napja

Hát még egy kisebbel sem sok esélyünk lenne.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 23 napja

Az igen. Egy 500 méteres azért igen komoly pusztítást végez!

válasz erre