Tails 2.6 Anonymous Linux Live CD: bújj el!

2016. szeptember 21.
2.4341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Tails fejlesztői csapata publikálta a hírt, melyben olvashatjuk, hogy elérhetővé vált a Tails 2.6 Anonymous Linux Live CD-je, amelynek segítségével könnyebben tudunk láthatatlanok maradni az online világ számára.

Körülbelül három héttel ezelőtt jelent meg a Tails 2.6 RC1 verziója, amiről úgy fest csupa pozitív visszajelzés érkezett, hiszen máris itt a végleges változat, amelyben több frissítés és pár új tulajdonság is helyet kapott. Az újdonságok közül a legnagyobb a kASLR (Kernel Adress Space Layout Randomization) a Linux Kernelben, amelynek segítségével kvázi inkognitó módban használhatjuk a rendszert, ez mindenképpen plusz pont a paranoiásabb felhasználók részéről.

Érdekesség, hogy a Tails 2.6 a Linux Kernel 4.6-ot kapta, amelynek életciklusa lassan egy hónapja, augusztus 26-án lejárt, így mindenképpen érdemes beszerezni, frissíteni a 4.7-es verzióra. A frissítések közt megtaláljuk a Tor 0.2.8.7-et, a Tor böngésző 6.0.5-öt, az Icedove 45.2.0-át, a Tor Birdy 0.2.0-át és az Electrum 2.6.4-et. Az ex CIA alkalmazott Edward Snowden által is használt Anonymous Live CD frissített variánsából kivették a nem ingyenes APT szoftvertárolókat valamint optimalizálták a kikapcsolás processzt.

A Tails 2.6 itt elérhető.
3 hozzászólás

mrG

7 éve, 9 hónapja és 24 napja

Lehet tesztelni a 2.10-et. Debian 8.7-re épül és 4.8-as kernelt használ.
RC-1 innen beszerezhető: https://tails.boum.org/news/test_2.10-rc1/

válasz erre

Porthos

8 éve, 2 hónapja

#amelynek ? kacsintó smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 2 hónapja

Ez mekkora okosság egyébként. meglepett smiley

válasz erre