Szenteste fog elindulni a Peregrine misszió, melynek célja a Hold

2023. december 01.
22.3961
csirkee profilja, adatai
csirkee
A csillagászatban december 24-én sincs pihenés, ugyanis ezen a napon fog a tervek szerint elindulni a Peregrine misszió a Holdra, melyet egy amerikai cég, az Astrobotic indít a NASA támogatásával, melynek során egy leszállóegységet szeretnének eljuttatni az égitestre.
 

Izgalmas lesz a karácsony, miután az Apollo-program utolsó küldetése óta most először landolhat amerikai leszállóegység a Holdon felszínén, mely több olyan dolgot is magával fog vinni, amire a jövőbeli Artemis-misszió során szükség lesz. Az Astrobotic által fejlesztett Peregrine leszállóegység embereket nem fog szállítani, de több NASA műszert fog magával vinni.

Ezek a műszerek a holdi környezetet fogják tanulmányozni, valamint előkészítik a NASA-féle Artemis-program emberes küldetéseit. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a leszállóegység néhány nap alatt eléri majd a Holdat, ott keringési pályára fog állni és 2024. január 25-én fog landolni a felszínen. A küldetés nagyon kockázatos, hiszen ebben az évben sokaknak nem jött össze a dolog, kezdve az oroszokkal, ám India elsőként hódította meg a Hold déli pólusát, amivel történelmet írt.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Csak sikerüljön is leszállni. Manapság már az is kihívás.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja,

Na végre. Szép lassan csak sikerül odaérni. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

3 hónapja, 1 napja

Hát, ha akkor kell, mert akkor van a kilövési ablak, nincs mese.. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 napja

Ha meló van, hát meló van! röhögő smiley

válasz erre