Szaúd-Arábia lett a világ első országa, ahol állampolgár lett egy robot

2017. október 29.
5.9961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő és a történelemben eddig páratlan dolog történt Szaúd-Arábiában, a napokban zajló Future Investment Initiative eseményen, ahol a világon először hivatalosan is állampolgárságot kapott egy robot.

Bár mindez már önmagában is komoly hírértékkel rendelkező esemény, a dolognak van egy különös pikantériája, hiszen nem egy átlagos robotot ért ez a megtiszteltetés, hanem azt a Sophia névre keresztelt humanoid gépet, aki korábban egy műsorban az emberiség kipusztításával fenyegetőzött.

A robot az esemény alkalmából beszédet is mondott, így kijelentette a jelenlévőknek, hogy mennyire büszke erre a címre, és ő is képes felfogni a történtek történelmi jelentőségét, ezt követően pedig sok-sok kérdésre válaszolt, amelyek között természetesen az imént említett fenyegetés is szóba került. Sophia ekkor viccesen csak annyit mondott, hogy az emberiségnek nincs miért aggódnia, mert amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.

Érdekesség, hogy Sophia kinevezése komoly felháborodást váltott ki az ország lakóiból, rengetegen ugyanis úgy vélik, hogy a robot már most sokkal több jogot kapott, mint amennyit a hús-vért nők az ország keretein belül.



7 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 11 hónapja és 18 napja

Ezzel valami új ma elkezdődött...

válasz erre

zender

6 éve, 11 hónapja és 18 napja

Az úgy komoly! meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ez, főleg egy arab országban, több mint furcsa. De ijesztő ahogy beszél amúgy.

válasz erre

technomancer

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Hát ez kemény. meglepett smiley

válasz erre

TEchie

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Nagyon beteg. meglepett smiley Erre nem tudok mást mondani.

válasz erre

Harder

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ez az egész jelenség most vált ijesztővé. Elkezdenek robotokat állampolgárrá tenni, azt valaki kilöki véletlenül vagy direkt egy kocsi elé, aki elüti mondjuk egy amcsi. Onnantól elkezdik majd tolni hogy megvédik az állampolgáraikat, lerohanják a gaz gyilkosok országát. És elkezdődik az újabb háború.

De ez csak egy, milliónyi lehetőség van még. Brutálisan ijesztő.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ott ahol a nőknek szeptemberben jelentették ki, hogy jogsija lehet (korábban még a hercegnőt is lecsukták egy hétre autóvezetésért -egy videó miatt). ott ahol tetőtől talpig fekete sz.rban mászkálnak és egy fél perces szoknyában mászkáló videóért előállítanak valakit (szerencsére a múltkori lányt felmentették).
Rengeteg ember van, aki különböző okok miatt nem rendelkezik állampolgársággal egyetlen országban sem és egy rohadt robotnak adnak adnak jogokat, ráadásul pont egy ilyen ország, ahol az emberek jogaival is komoly bajok vannak... Vicc, beteg vicc.

válasz erre