Súlyos biztonsági rés az iOS 7-ben

2013. szeptember 22.
8451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az Apple mobil rendszerének legújabb verziójában meglepően könnyű kikerülni a jelszavas védelmet, s így hozzáférni az eszköz egyes funkcióihoz, illetve a rajta tárolt fotókhoz. Csak néhány napja vált elérhetővé a nagyközönség számára az iOS számos újítást magába foglaló, 7-es verziója.
 

A teljesen átalakult kezelőfelület és az új funkciók mellett néhány bug is került a rendszerbe, ami alapvetően nem lenne meglepő, hiszen ez gyakran előfordul egy vadonatúj termék esetében, ám ezúttal egy igen súlyos biztonsági hibára derült fény, amely kissé ironikus, tekintve, hogy az iOS 7-tel a fedélzetén piacra dobott iPhone 5S pont ezen a téren mutat nagy előrelépést a home gombjába épített ujjlenyomat-olvasóval.

Az alábbi videó remekül szemlélteti, hogy a megfelelő ritmusban kétszer megérintve a home gombot megkerülhetjük a jelszavas védelmet, s hozzáférhetünk a készüléken található fotókhoz, melyeket akár meg is oszthatunk a közösségi oldalakon, ha úgy tartja kedvünk. Ez nem minden, az ébresztőórához, a kamerához (fényképezhetünk is), illetve a futó alkalmazásokat mutató (multitasking) képernyőhöz is játszi könnyedséggel eljuthatunk.

[display_video youtube=tTewm0V_5ts]

[intense_icon type="apple" size="1" color="#1a8be2" /] Az Apple most azt játssza mint anno a 6.0-val. Rengeteg hiba és nevetséges rendszer. Egy félkész operációs rendszert nem lehet kiadni a közönség számára. Természetesen a rajongókat ez sem tántorítja el a telefontól, ami néhány webshopban 329.000 Forintot kóstál. Bővebben az alábbi linken lehet olvasni az előző Apple szoftver körüli vitáról és biztonsági résekről.

Forrás: TechSpot
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink