Speciális okosszemüvegeket kapnának az amerikai katonák

2018. november 30.
5.6371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Több mint 480 millió dollárért rendelt okosszemüvegeket a Microsofttól az amerikai hadsereg, akik a HoloLens megoldásain alapulva szeretnék még jobbá tenni katonáikat a csatamezőn.

Nem ez az első eset, hogy a redmondi óriás által kidolgozott VR- és okosszemüveg a katonaságnál teljesít szolgálatot, ellenben most először vannak hozzá kapcsolódó speciális igények, hiszen az USA hadereje már nemcsak kiképzéseken, hanem éles bevetéseken is használná a technológiát.

Az amerikai hadsereg megbízását egyébiránt egy pályázaton nyerte el a Microsoft, akik több tekintetben még csak ígéretekkel tudtak szolgálni, hiszen a haderő kérése az volt, hogy az eszköz használatával ne csak gyorsabban tudjanak reagálni a katonák az ellenségre, hanem például jobban láthassanak éjszaka, hovatovább egészségügyileg is monitorozza, valamint támogassa viselőjét.

Az első tervezetek szerint az amerikai hadseregnek nagyjából 100 ezer példányra lesz szüksége a szemüvegből, ami alaposan megdobhatja a HoloLens népszerűségét, hiszen az eszközből az eddigi formájában még csak alig 50 ezer példány ment el.
5 hozzászólás

TEchie

5 éve, 9 hónapja és 12 napja

Az komoly megrendelés! meglepett smiley Remélem lehet majd látni mire képes. Mármint nem háborúban, hanem hogy bemutatják. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Kellemetlen lenne csata közben egy kékhalál. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Bakker, de durva hogy végső soron egy játékból ilyen komoly dolog lesz! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Az komoly cucc lesz! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Legalább lesz eladásuk. röhögő smiley

válasz erre