Soha nem látott képek mutatják meg, milyen egy migrén az agyban

2022. november 23.
41.9231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha volt már valakinek migrénje, vagy ahhoz hasonló szörnyű fejfájása, az tisztában van vele, hogy mennyire szörnyű érzés, ám eddig nem lehetett látni, hogy pontosan mi megy végbe az agyban, de egy friss tanulmányban most szemügyre vehetjük mindezt.

Az Amerikai Migrén Alapítvány adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 37 millió ember szenved migréntől, és a becslések szerint világszerte 148 millió ember szenved krónikus migréntől. Keck Orvostudományi Egyetem kutatói a közelmúltban egy sajtóközleményben mutatták be új tanulmányukat, amiből kiderül, hogy először észleltek megnagyobbodott perivaszkuláris tereket a migrénben szenvedők agyában. A perivaszkuláris terek az agy folyadéktisztító rendszerének részét képezik.

Ezekről a változásokról még sosem számoltak be korábban a tudósok, ami fontos lehet a betegség kezelésében és új, személyre szabott módszerek kidolgozásában a migrén diagnosztizálására. A kutatócsoport ultra-nagy látószögű 7T MRI-t használt a migrén és a megnagyobbodott perivaszkuláris terek közötti kapcsolat tanulmányozására.

Soha nem látott képek mutatják meg, milyen egy migrén az agyban - 2. kép

5 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Szerencsére engem elkerül.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

De durva, hogy formálódik az agy.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Tök érdekes, de a gyógyítása még inkább az lenne.

válasz erre

techiii

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nekem szerencsére nem sűrűn van fejfájás sem. A migrént nem is tudom h bírják egyesek.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ez az egyik legfurább és legrosszabb tünet szerintem, amikor a migrén gyötör. Szerencsére nálam nagyon ritka de van ismerősöm aki majd beleőrül.

válasz erre