Sikeres volt a SpaceShipTwo próbaútja, egy lépéssel közelebb kerültünk az űrturizmushoz

2018. április 07.
3.7611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy óriási lépéssel közelebb kerültünk az űrturizmus megvalósulásához, a VSS Unity ugyanis bejelentette, hogy sikeresen lezajlott a SpaceShipTwo utasszállító űrhajó első próbaútja, ami óriási előrelépés az előző modell kudarca után.

Amint ugyanis ismert, az űrhajó elődje annak idején a landolás előtt darabjaira hullott az első tesztrepülés során, a SpaceShipTwo azonban teljesítette a kihívásokat, ezáltal képes volt egy hordozó segítségével 14 ezer méteres magasságba emelkedni, majd utána önerőből további 11 ezer métert megtenni, ezek után pedig épségben landolni.

Mint ismert, a SpaceShipTwo sikere egy nagy lépéssel közelebb vitt minket az űrturizmus megvalósulásához, hiszen a VSS Unity nem kisebb dolgot tervez, minthogy menetrendszerűen utasokat szállítson az űrbe, amire a cégnek már most több száz foglalása érkezett előre, noha ezért bizonyára nem két forintot kérnek el.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

Fogok én még űrutazásra befizetni, úgy érzem... mosolygó smiley Jó hogy ezek a "kis" vállalatok ennyire pörögnek a témán, csak ők teszik lehetővé hogy az átlagember is álmodozzon.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

Ez menőség nagyon. mosolygó smiley

válasz erre

5t3v3nk3

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

TEchie írta:
Nem semmi. Jó lenne megélni az űrutazás korszakát.
Ha kibírsz még 30 évet simán megéled.

válasz erre

TEchie

6 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem semmi. Jó lenne megélni az űrutazás korszakát.

válasz erre