Sherlock titkai

2014. november 12.
7131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A napokban megjelent egy DVD- és Blu-ray gyűjtemény, amely a Sherlock eddigi három évadját tartalmazza.

 A lemezeken kimaradt jelenetek, interjúk és kommentárok is lesznek, de a gyűjteményhez egy-egy figura is jár a két főszereplőről.

Ezekből az anyagokból a rajongók minden eddiginél többet tudhatnak meg Sherlock titokzatos életéről, amiről Benedict Cumberbatch is ejtett néhány szót egy interjúban.
?Sok minden kiderült Sherlock hátteréről. Szerető családból származott. Az utolsó évad első részében történik erre utalás, de főleg a harmadik epizódban kerül elő ez a szál. Gyerekként nagyon önbizalom hiányos volt. Az egész a bátyja, Mycroft egyik gúnyos beszólásával kezdődik. Ez kísérti őt ismét, és ezért újra gyereknek érzi magát.?
A színész szerint ez az egész még az első évad forgatásához vezethető vissza, amikor elbeszélgetett a sorozat egyik producerével, Steven Moffattal.
?Szerettem volna megérteni, milyen ember Sherlock, kik voltak a szülei. Sok kérdésem volt, amikre szerettem volna választ kapni. Steven pedig azzal jött, hogy az nem elég, hogy jól végzi a dolgát, egyidős velem, úgy néz ki, mint én, és teszi, amit tennie kell? Azt feleltem: nem, Steven. Nekem szükségem van erre a folyamatra. Meg kell tudnom, hogyan válhatok ezé az emberré. Nem mehetek úgy oda a forgatásra, hogy felveszek bizonyos manírokat, aztán reménykedem, hogy majd lesz belőlük valami. Muszáj valami valós dologra építenem.?
Az is Cumberbatch ötlete volt, hogy Sherlocknak legyen valami gyengesége: az, hogy nehezen boldogul az emberi kapcsolatokkal. Moffat ezt sem szerette volna.
?Azt kérdezte: Miért nem végezheti egyszerűen csak jól a dolgát? Miért kell neki valami gyengeség? Mire azt feleltem, hogy azért, mert akármennyire próbálja tagadni, ő is ember, és mint ilyen, kell, hogy legyen valamilyen gyengesége.?
Cumberbatch szerint ezek a korai beszélgetések vezettek el bizonyos ötletekhez, melyek a harmadik évadban valósultak meg. Például az, hogy láthattuk Sherlock szüleit, akiket a színész édesanyja és édesapja alakított. A detektív sajátos egyénisége pedig az egyik különösen erős jelenetben csúcsosodott ki, amikor Sherlock szembenéz az ellenfelével, és ?hatékony szociopatának? nevezi magát, mielőtt meghúzná a ravaszt.
?Itt az erőszakba menekül. Szerintem ez a létező legnagyobb gyengeség.  Ebben a jelenetben nagyon sok minden kiderül róla, ahogy az évad során a többi karakterről is. Ez egy igazi lélektani dráma.?
A gyűjtemény rengeteg érdekességet tartogat, például egy olyan interjút, amiben Steven Moffat Sherlock vonzerejéről beszél.
?Az egyetlen megmagyarázható szupererővel rendelkezik: a következtetés képességével. Mindent megmagyaráz. Superman sosem árulja el, hogyan repül. De Sherlock elmondja, hogyan oldja meg az ügyeket.?
A producerek tehát ezúttal ezzel a gyűjteménnyel igyekeznek fenntartani a rajongók érdeklődését, akiknek még több mint egy évet kell várniuk a következő új epizódra.?
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink