Sci-fi filmekbe illő motort mutatott be a BMW

2016. október 13.
2.5051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az autó- és motorgyártók többsége rendszeresen készít olyan sajátos, úgynevezett koncepciómodelleket, amelyek segítségével azt szeretnék elérni, hogy az emberek betekintést kapjanak abba, hogy milyen járművek is róják majd az utakat az elkövetkezendő 100 esztendőben.

Ennek, valamint a gyártó 100. évfordulójának alkalmából így a BMW bemutatta a Motorrad Vision Next 100 névre keresztelt motorbiciklit, amely egyelőre még csak elméletben létezik, ellenben nagyon jól bemutatja mindazt, ami a motorgyártás kapcsán a jövőt jelenti.

Az elképesztően sajátos formaterv mellett így például a kérdéses motorbicikli elektromos motorral, lengéscsillapítók nélkül érkezik - az út egyenetlenségeit speciális kerekek nyelik majd el -, de támasztó sem lesz rajta, hiszen a széles gumik és a beépített giroszkópok képesek lesznek kiegyensúlyozni a járművet, hovatovább ugyanezek megakadályozzák azt is, hogy a motorral el tudjunk esni.

Sci-fi filmekbe illő motort mutatott be a BMW - 2. kép

A Motorrad Vision Next 100 érdekessége, hogy speciális ruhát is igényel majd a vezetéshez, így például a biztonság miatt nem kell hozzá sisak, ellenben egy speciális szemüveg igen, amely belső kijelzővel képes feltérképezni a motoros előtti utat, és figyelmeztetni a balesetveszélyes akadályokra.

Ehhez a szemüveghez kapcsolódik majd a motoros ruhája is, amely nem csak az ember testhőmérsékletét tudja szabályozni, hanem a vibrációs motor révén képes lesz masszírozni az elfáradt izmokat, sőt mi több, beépített szenzorai felhívják a figyelmet például arra, ha túl bedőltünk volna egy kanyarban.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

5t3v3nk3

8 éve, 2 hónapja

BOOOM! röhögő smiley

https://www.youtube.com/watch?v=DLmTpm8fU44

válasz erre

TEchie

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Remélem megérem hogy ilyenekkel csapathassak... mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ez nagyon futurisztikus és sok sok évig biztos nem lesz majd megfizethető... De tetszik azért. mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Speckó szemüveg helyett speciális sisak kellene. Lehet, hogy nem burkolsz el vele, de le tudsz róla esni, főleg ha besegít egy autós. Érdekes tervek, de egyelőre annyira valódi, mint a sci-fi filmes ötletek. Azoknál sincs kizárva, hogy megvalósuljanak, ha valaki meglátja benne a lehetőséget. Ez kb ugyanaz.

válasz erre