Advertisement

Sára Sándor a CineFest vendége lesz

2014. szeptember 17.
4841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A magyar filmművészet egyik legnagyobb hatású alakja, Sára Sándor rendező személyesen is részt vesz péntek délután azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyet a ?Sára 80? című portréfilm és portrékönyv ősbemutatója után tartanak a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.
Sára Sándor tavaly, november végén ünnepelte 80.

születésnapját. E jeles dátum volt az egyik apropója annak, hogy a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál immáron 5 éves múltra visszatekintő CineClassic sorozata idén Sára Sándor munkásságával foglalkozik, akinek szinte felmérhetetlenül gazdag életművében számos dokumentum- és játékfilm, rendezői és operatőri bravúr sorakozik. A CineClassic köszönti Sára Sándort, továbbá levetítik a filmrendező Feldobott kő című legendás alkotását is. A bemutatókat követően kerekasztal beszélgetés tanúi lehetnek az érdeklődők, melyen Sára Sándor mellett megszólal többek között a portrékötet szerkesztője: Pintér Judit, s a portréfilm két alkotója, Mohi Sándor és Szalay Péter.

Bíró Tibor fesztiváligazgató az MTI-nek nyilatkozva kiemelte: az idén lesz öt éve annak, hogy Szabó István védnökségével elindították a fesztivál filmtörténeti sorozatát, a CineClassicsot, amelynek fókuszában magyar és magyar származású, Hollywoodban karriert csinált alkotók vannak, akiket legkiemelkedőbb alkotásaik bemutatásán keresztül mutat be a program.
Forrás: CineFest
nincs még hozzászólás