Samsung S5

2014. február 24.
1.0131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Mivel az új iPhone-ok mellett a Samsung Galaxy S szériájának új tagjai iránt a legnagyobb az érdeklődés, ezekkel kapcsolatban szivárog ki a legtöbb információ is.

A barcelonai Mobile World Congress-en hétfőn este bemutatott Galaxy S5-ről például már hetekkel ezelőtt nagyjából mindent lehetett tudni, a bejelentés előtt pár órával megjelent fotók is stimmelnek. A barcelonai sajtóesemény igazából csak egy-két ellentmondásos információt tett helyre.

[caption id="attachment_8387" align="aligncenter" width="560"] Arany színben is kapható lesz az S5.[/caption]
Szintén igaznak bizonyult, hogy a Galaxy S5 processzora 2,5 GHz-es, kiviteltől függően négy- vagy nyolcmagos. Az erőt továbbá 2 GB-nyi RAM jelképezi. Ez utóbbit egyébként nem csak a kiszivárgott információkból lehetett sejteni, a Samsung tavaly nyári 3 gigás chipfejlesztése fényében tulajdonképpen biztosra vehető volt. A Galaxy S5 kamerájával kapcsolatban inkább találgatások, mintsem kiszivárgott információk voltak. Végül egy 16 megapixeles egység került a víz- és koszálló telefonba.
Miután az Apple tavaly ősszel egy ujjlenyomat-olvasós iPhone 5s-t jelentett be, gyorsan megindultak a találgatások, hogy mi lesz a Samsung válaszlépése. Felmerült a retinaszkenner is, de a gyártó végül az Apple útjára lépett: a Galaxy S5 nem a szemünkből, hanem az ujjunkról olvas, lenyomatot. A pár hete felröppent hírrel szemben mégcsak nem is a képernyő teljes egésze olvassa az ujjlenyomatokat, hanem az Apple-féle Touch ID megoldáshoz hasonlóan a képernyő alatt lévő Home gomb.
Ezek mellett természetesen 4G/LTE és NFC képesség is került a telefonba, ami áprilisban jelenik meg. Az árcímke egyelőre nem ismert, de minden valószínűség szerint a szokásos, 200 ezer forint körüli nyitóárra számíthatunk.
Részletes információk és beszámolót ERRE találsz.
via Samsung, Intomobile
nincs még hozzászólás