Samsung gyorsabbá teszi a WiFi-t

2014. október 14.
5401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Samsung bejelentette, hogy új  WiFi technológia kifejlesztésén dolgozik, amely elméletileg akár ötször gyorsabb, mint amit manapság használunk.

Az új 60GHz WiFi technológiának maximális teljesítménye 4.6Gbps vagy 575MB másodpercenként, míg jelenleg 108MB másodpercenkénti sebességgel kell beérnünk. Ezzel a technologiával három másodperc alatt egy 1 GB-os videó fájlt tömörítetlenül lehet átküldeni akár mobilra, akár TV-re. Így például a videókat késleltetés nélkül tudjuk lejátszani az eszközök között.

Természetesen mindez elmélet még, a 60GHz frekvencia, ami a Samsung új 802.11ad technológiájára épül sok problémáját kell még megoldaniuk a most használt 2,4 GHz-es és 5 GHz-es WiFi hálózatokhoz hasonlóan. Például a 60GHz hullámok nem nagyon hatolnak át a falakon, épületeken pedig egyáltalán nem, így lefedni egy adott épületet igencsak nehéz még. Samsung azt mondja, hogy kifejlesztett új antennákat azért, hogy orvosolják ezt problémát.

Az új 60GHz technológiát sok különböző terméknél lehetne használni, audiovizuális, orvosi és távközlési berendezéseknél egyaránt. Az új szabvány nagy befolyással bírhat az újonan megjelenő okostelefonok piacán, jelentek már meg új WiFi technológiákat használó eszközözök korábban is, de valószínűleg sok időbe fog telni, mire leváltjuk a 2.4GHz és az 5GHz-es szabványt használó eszközeinket.
nincs még hozzászólás