Rövid életű volt a pornószűrő

2013. július 30.
7291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Nem is olyan régen volt hogy Nagy Britannia miniszterelnöke utasította az ország internet-szolgáltatóit, hogy záros határidőn belül, kötelező jelleggel helyezzenek üzembe olyan szűrőket, amelyek automatikusan letiltják a pornográf tartalmú oldalakat.

A szabályozás szerint persze az előfizetők továbbra is elérhetik ezeket a tartalmakat, de csak akkor, ha ezt írásban kérik a szolgáltatóktól és ezt a feloldást ezután minden számlán, értesítésen feltüntetik amit az előfizető megkap.

Az első kiskapu körülbelül 1 hét alatt került ki Immunicity névre hallgató program keretében. A program több különféle blokkoló és szűrő megoldást képes kikerülni, többek között a Cameron-féle pornóblokkot is. A trükkös szoftvert hackerek akkor kezdték fejleszteni, amikor egyes országokban tiltólistára kerültek különféle kalóz- és torrentoldalak, mint például a The Pirate Bay, vagy a KickassTorrents, de a frissített változatok folyamatosan beépítik az újabb tiltások és szűrők kezelését is. A készítők üzemeltetnek egyfajta SOS oldalt is, ahol a felhasználók jelezhetik az újonnan megjelent változásokat, így a hackerek elég hamar elkezdhetik keresni a megoldásokat és kiadhatják a program frissített verzióját.
nincs még hozzászólás