Röhej a köbön: 2024-től csak kisebbségi ügyekről szóló filmeket jelölhetnek az Oscar Legjobb Film kategóriájában

2020. szeptember 09.
28.7941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Eddig sem a magas színvonalról volt híres az Oscar-díjátadó, legalábbis ami az utóbbi éveket illeti, ellenben most sikerült olyan újdonságokat bevezetniük, ami még inkább nívótlanná és nevetségessé teszi ezt az elviekben "szakmai" gálát.

Négy kritériumot szabtak meg, amiből legalább kettőt kell teljesítenie a különböző projektek mögött álló stáboknak, amennyiben a stúdió a Legjobb Film kategóriában szeretné indítani az alkotást az Oscaron. Az első a legnevetségesebb mind közül, miszerint vagy egy főszereplőnek, vagy egy fontos mellékszereplőnek lennie kell, aki egy alul reprezentált kisebbségből származik - írja a The Guardian.

Ezenfelül a filmnek konkrétan egy kisebbség helyzetével kell valamilyen formában foglalkoznia. Amennyiben nem történik változtatás, akkor 2024-től már ezek a szabályok érvényesek, viszont azzal a kérdéssel valamiért már nem foglalkozott az Akadémia, hogy mégis miféle kontraproduktív hatása lesz ennek a fajta erőltetésnek az egyenjogúság tekintetében.

Továbbá a film stábjában legalább két olyan vezetőnek kell lennie, aki kisebbségből származik, illetve még hat másik kisebb pozícióban is hasonlóan kell eljárni. Vigyázz, még nincs vége: a stáb 30%-ának egy alul reprezentált kisebbségből kell származnia! Ezenfelül a gyakornokokra is vonatkozik egy új előírás, valamint a marketing/kommunikációs csapatra is, viszont kétségtelen, az imént részletezett pontok a legvisszásabbak az összegészet nézve.

Hogy ez milyen formában segíti elő a művészetet, hogy miért csak az lehet egy adott évben Legjobb Film, ami kisebbségi ügyekkel foglalkozik... nos, ez itt a milliódolláros kérdés. Azért gondoljunk bele: ilyen sztenderdek mellett A gyűrűk ura: A király visszatér nemhogy megnyerni, de jelölve sem lett volna a kategóriában.
7 hozzászólás

marco

3 éve, 11 hónapja és 1 napja

Beteg ez a világ.

válasz erre

techiii

3 éve, 11 hónapja és 2 napja

Erre nincs mit mondani. Hihetetlen.

válasz erre

somogyiandras

3 éve, 11 hónapja és 2 napja

Az Oszkár-díj nálam már régen azt jelenti, hogy - Oszt' kár volt érte díjat adni.

válasz erre

Huginn

3 éve, 11 hónapja és 2 napja

Ez így teljesen jó, mert ezzel minden nagyobb költségvetésű filmet kisebbségekkel töltenek fel, melynek hála a kisebbségek kerülnek túlsúlyba, aminek következtében a cikkben példaként említett Gyűrűk ura film 100%-ban alulreprezentáltakból fog állni, következésképp újra esélye lesz a győzelemre. Teccikérteni... mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 11 hónapja és 2 napja

Ennek az oscarnak már semmi értelme.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 11 hónapja és 2 napja

Áhhááá, szóval mindenki egyenlő, de vannak akik "diverzebbek". röhögő smiley

válasz erre

Levi87

3 éve, 11 hónapja és 3 napja

Mi van??? Ezek betegek.

válasz erre