Remember Me - Teszt

2013. július 15.
6.3601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az emlékek világa időről időre újra előkerül videojátékos berkekben, ami nem is véletlen: egy olyan kimeríthetetlen témáról beszélünk, melyre viszonylag könnyedén fel lehet építeni valamilyen élvezetes sztorit, ebből pedig már adja is magát a játékmenet.

A Remember Me által elénk tárt jövőben, pontosabban a jövő Neo-Párizsában az emlékek gyakorlatilag fizikai áruvá változtak ? az emberek cserélgethetik, áruba bocsájthatják őket, eltávolíthatják a kellemetlen emlékeket, a szépeket pedig feltölthetik egy központi adatbázisba. Mindez egy speciális agy-implantátumnak, a Sensen-nek köszönhető, mely minden polgár fejében megtalálható, a Sensen-hálózat közepén pedig ott csücsül a korlátlan hatalommal felruházott Memorize, éjjel-nappal felügyelet alatt tartva a város polgárainak mindennapjait.

Ez a fajta disztópia persze nem tetszhet mindenkinek, és a csendes ellenállók mellett bőségesen akadnak olyanok is, akik nem félnek hangot adni elégedetlenségünknek ? őkErrorists néven tevékenykednek, és minden lehetséges módon megpróbálnak keresztbetenni a monopol-hatalommal bíró Memorize-nak. Nilin, a Remember Me főhősnője is az Errorists csoport emlékvadászainak egyike, legalábbis az volt, amíg el nem kapták, egy félresikerült küldetés után ugyanis Bastille börtönében végezte, ahol törölték emlékeit. Nagyjából itt kapcsolódunk be mi a játékmenetbe, és itt veszi kezdetét a Nilin emlékei utáni hajsza, valamint a Memorize elleni eddigi legnagyobb felkelés.

Neo-Párizs azonban nem csupán a fényűzés és ragyogás városa ? bár sok időt töltünk majd a városi elit házai közt, a szegénynegyedekben és Bastille környékén legalább ugyanennyi kaland vár ránk. A Bastille alatti csatornarendszert eszüket vesztett mutánsok, ún. Leaper-eklakják, akik időről-időre betörnek a város felsőbb kerületeibe is; tekintve, hogy már a játék elején találkozunk velük, célszerű beszélni egy kicsit a harcról is. Nilin ugyanis memóriavadászként nem csupán az emlékek lopásában jeleskedik, hanem a harcban is: villámgyors ütésekkel, rúgásokkal és különböző speciális mozdulatokkal gondoskodik arról, hogy riválisai egy életre megbánják a vele való találkozást.

Az eddigiek alapján talán már nyilvánvalóvá vált, hogy játékmenet terén a Remember Me egy tökéletesen átlagos kaland, semmi rendkívülit nem tud felmutatni.
nincs még hozzászólás