Rekordszámú előrendelés az új iPhone készülékekre

2014. szeptember 16.
7551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Rekordszámú előrendelést kapott az Apple a múlt héten bemutatott új okostelefonjaira.

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus-ra.

Az amerikai információ-technológiai óriáscég hétfőn közölte, hogy az első 24 óra alatt négymillió darab iPhone6 és iPhone6 Plus telefont rendeltek meg a fogyasztók. Az előző, 2012-ben megjelent iPhone modellekre csak feleennyi, kétmillió megrendelés érkezett az első nap.

Az Apple közlése szerint sok megrendelésnek már pénteken eleget tesznek, de sok készüléket csak októberben szállítanak ki, mivel a kereslet jóval meghaladja a kínálatot.

Elemzők annak tulajdonítják a kiugró keresletet, hogy az Apple a korábbinál nagyobb képernyővel látta el az új okostelefonokat. A Janney Capital Markets pénzügyi tanácsadó cég úgy becsüli, hogy az idei utolsó negyedévben 37,4 millió, a jövő év első negyedében pedig további 60 millió új iPhone-készülék talál gazdára.

Az új készülékek péntektől lesznek megvásárolhatóak az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és néhány más ország Apple márkakereskedéseiben. Az amerikai mobilszolgáltatók közül az AT&T, a Sprint, a T-Mobile és a Verizon Wireless, valamint néhány viszonteladó is pénteken kezdi meg az új modellek árusítását.

Az Apple iPhone6 és iPhone6 Plus nevet viselő új okostelefonjai 4,7 és 5,5 hüvelyk képernyőátmérővel rendelkeznek (mintegy 12 és 14 centiméter). A Plus verzió képe élesebb lesz az előző iPhone-okénál, az eddigi hüvelykenként 326 helyett 401 képponttal. A telefonok képernyője 1920x1080 képpont méretű HD-felbontással rendelkezik. A legnagyobb kereslet az 5,5 hüvelyk átmérőjű Plus modellre mutatkozik.

A kisebbik modell ára 199 dollár lesz az Egyesült Államokban kétéves szerződéssel, a nagyobbiké pedig 299 dollár. A készülékek a világ több mint kétszáz hálózati szolgáltatójával lesznek kompatibilisek, beleértve a három kínai szolgáltatót is.

MTI
nincs még hozzászólás