Rekordot döntött egy orosz űrhajós, több mint 878 napot töltött már az űrben

2024. február 04.
12.1811
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Roszkozmosz legfrissebb közleménye szerint Oleg Kononenko űrhajósuk immáron világrekorder, ugyanis sikerült megdöntenie orosz társa, Gennagyij Ivanovics Padalka rekordját, miután több mint 878 napot töltött már az űrben, júniusban pedig eléri az 1000 napot.

Bár köztudott, hogy az emberi test nem tud hosszútávon az űrben maradni, ugyanis káros hatással van a szervezet számára a súlytalanság. Oleg Kononenko immáron több mint 878 napot töltött a Nemzetközi Űrállomáson - természetesen nem egyben -, amivel ő lett a világrekorder. Állítása szerint azonban nem azért van az űrben, hogy rekordokat döntsön, sokkal inkább azért, hogy azt tegye, amit szeret.

A TASS orosz állami hírügynökségnek adott interjújában az orosz űrhajós kiemelte:

Büszke vagyok minden eredményemre, de büszkébb vagyok arra, hogy az emberi űrben való tartózkodás teljes időtartamának rekordját még mindig egy orosz űrhajós tartja.

Oleg már öt alaklommal járt a Nemzetközi Űrállomáson, ahol különféle kísérleteket végzett. Már gyerekkorában tudta, hogy egyszer űrhajós lesz és valóra is váltotta az álmát.
5 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Oroszok. Kőkemények. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Woooow! meglepett smiley Szerintem már unja is mint az állat. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Az kemény, közel hatvan éves, szóval életének 5%-át simán az űrben töltötte! röhögő smiley Sőt ha azt nézzük, amikor már felnőtt akkor 10%. Durván nyomja. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

ENm gyenge eredény! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Kemény arc! meglepett smiley

válasz erre