Rekord: egy robot mindösszesen 0,305 másodperc alatt rakja ki a Rubik-kockát

2024. május 25.
13.2561
csirkee profilja, adatai
csirkee
Rubik Ernőnek köszönhetjük a '80-as évek egyik legnépszerűbb játékát, a Rubik-kockát, mely mind a mai napig sokak kedvence, egyesek képesek néhány másodperc alatt kirakni a kockát, de a Mitsubishi mérnökei létrehoztak egy robotot, ami 0,305 másodperc alatt képes megoldani a Rubikot.

A vállalat által épített robot bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, ugyanis olyan gyorsan képes kirakni a kockát, amire egyetlen másik robot sem képes. A leggyorsabb ember 3,13 másodperc alatt képes megoldani a rejtvényt, ezzel szemben a robot 10-szer gyorsabban rakja ki, amiről felvétel is készült és egyszerűen elképesztő.

2009-ben még egy perc és négy másodperc volt a rekord, de az évek során fokozatosan rövidült. 2018-ban már csak 0,38 másodperc volt, ez sikerült most túlszárnyalnia a Mitsubishi mérnökeinek. A robot egy sor motorral rendelkezik, amelyek egymással kombinálva villámgyorsan mozgatják a kockát. Az eszköz annyira gyors, hogy az első hivatalos próbálkozás során a Rubik-kocka elakadt, de némi finomhangolást követően már sikerült a rekord.

6 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 1 napja

Nagyon durva.

válasz erre

Hentes

1 hónapja, 1 napja

WTF! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 1 napja

Nagyon kemény. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 1 napja

Felfoghatatlan. Bár nem értem ennek az értelmét.

válasz erre

petrovicsz

1 hónapja, 2 napja

Azta*****, nem is látni semmit. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 napja

Jesszusom. meglepett smiley

válasz erre