Privát felhő Nextcloud Box segítségével

2016. szeptember 20.
2.5411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Nextcloud örömmel jelentte be legújabb hardverüket, a Nexcloud Box-ot, melynek segítségével privát felhőt hozhatunk létre, sőt az új vas ráadásul egyedi, hiszen először fordult elő a cég történelmében, hogy a fejlesztésüket a Canonical-lal és a WDLabs-szel közösen alkották meg.

Még a Nextcloud előtt, az ownCloud dolgozott együtt a WDLabs mérnökeivel egy Raspberry Pi alapú eszköz létrehozásában, amit ownCloud PiDrive néven ismerhetünk. Ennek a projektnek a célja az volt, hogy alkossanak egy rendszert hardverrel együtt, ami segítségével a felhasználók egy privát, biztonságos felhőt hozhatnak létre, ezt pedig az Ubuntu Snappy Core megoldásával támogatták szoftveresen. Most, körülbelül fél évvel később a projekt továbblépett, de már a Nextcloud segítsével és az ötlet a NextCloud Box-ot valósította meg.


Privát felhő Nextcloud Box segítségével - 2. kép



Hogy mi van a borítás alatt? A Western Digital 1TB-os merevlemeze. Akinek ez nem lenne elég, külső háttértárként csatlakoztathat SSD-t vagy egy másik HDD-t is a Box-hoz. Szoftveresen előretelepített NextCloud-ot kapunk, amely alapbeállítás szerint is képes a fájlszinkronizációra, lehetőség van WebRTC alapú audió és videó beszélgetések lebonyolítására, amennyiben ezt aktiváljuk, de ha igényünk lenne rá, hozzáadhatjuk az OpenHab-ot, Spreed-et vagy éppen a LibreOffice alapú Collabora Online Office-t is.

Egyelőre még elég limitált a NextCloud Box, de a szeptember 16-22 közt Berlinben, tehát jelen pillanatban is zajló NextCloud konferencián már megvásárolható 70 eurós áron. További részleteket az eszköz hivatalos oldalán olvashatunk.
2 hozzászólás

Porthos

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Jópofa hogy szinkronizálgat magában, ez tetszik! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

Ha ez is olyan bugos mint az owncloud akkor köszi nem. mosolygó smiley

válasz erre