Privát böngészőt készített iOS-re a Mozilla

2016. november 18.
4.4421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonokat és táblagépeket nagyon sokan használják böngészésre és egyéb internetes tevékenységekhez, a legtöbben pedig megmaradnak a gyári böngészőknél, mely iOS-nél a Safari, míg Androidnál a Chrome, illetve a partnerek saját fejlesztései.
 

A piac a mobil rendszerek esetében is igen nagy, így nem csoda, hogy a PC-s böngészőkkel foglalkozó gyártók nagy része ezen a piacon is jelen van. A Mozilla nemrég egy kifejezetten iOS rendszerű készülékekhez szánt új böngészőt leplezett le, melyet Firefox Focus néven találhattok meg az Apple alkalmazásboltjában.

A böngésző különlegessége az, hogy eltűntet minket a netről, vagyis nem marad semmilyen nyom a böngészési folyamat után. Úgynevezett "inkognitó móddal" több böngésző is rendelkezik, de a Mozilla szerint a Firefox fókusz hatékonyabb és mivel ez a fő feladata, a felhasználóknak nem kell külön állítgatni a menüben.

A fejlesztők azt is elmondták, hogy a számos letiltott modulnak köszönhetően a böngészés is gyorsabb, gördülékenyebb lesz, így már csak ezért is érdemes egy próbát tenni az új fejlesztéssel.
2 hozzászólás

Levi87

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Ez nagyon király, bár mintha valamelyik böngészőben ez most bekapcsolható lenne nem? meglepett smiley Vagy rosszul emlékszem?

válasz erre

VDemon

7 éve, 10 hónapja és 20 napja

Gondolom jön majd Androidra is. Mert kéne. mosolygó smiley

válasz erre