Pörög a Top Gun 2: 19,3 millió dolláros bevétellel nyitott

2022. május 28.
45.1461
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az első jegybevételek alapján hatalmasat fog menni Tom Cruise legújabb filmje, mely több mint három évtizeddel az eredeti Top Gun film után játszódik, új karakterekkel és a legütősebb főszereplővel, aki ebben az akciófilmben is bizonyítja tehetségét.

A Paramount stúdió történelmének legmagasabb csütörtöki box office nyitásával dicsekedhet, ugyanis a Top Gun: Maverick 19,3 millió dolláros bevétellel nyitott. A stúdió nagyszerűen időzítette a film premierjét, hiszen május 30-án lesz a Memorial Day Amerikában, mely napon azokról az elesett amerikai emberekre emlékeznek, akik fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben az életüket vesztették.

A Top Gun 2-re rengeteget vártak a rajongók, és nem hiába, hiszen a kritikák is nagyszerűek a filmről - érdemes elolvasni a Game Channel filmkritikáját is. A becslések szerint a hétvégén - csak Észak-Amerikában - a film elérheti a 100 millió dolláros bevételt is, globálisan pedig ez még nagyobb összeg lesz.

És kell is a bevétel, hiszen nem volt olcsó a film elkészítése, a stúdió óránként 11.000 dollárért - több mint 4 millió forintért - bérelte az F-18-as vadászrepülőket. Ezeket pedig még speciális kamerákkal kellett felszerelni, ami szintén nem volt olcsó.
3 hozzászólás

Fikarc

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Wooooow!

válasz erre

TEchie

6 hónapja, 3 hete és 4 napja

Az brutális!

válasz erre

techiii

6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagyon menni fog a film.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink