Pletyka: az EU-s szabályok miatt cserélhető akkumulátorral érkezhet az iPhone 16 széria

2024. június 29.
7.0791
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Európai Unió tavaly nyáron döntött a régión belül értékesített okostelefonok és más eszközök akkumulátorainak a házilagos cserélhetőségéről, aminek köszönhetően a pletykák szerint a soron következő iPhone generáció már cserélhető akkumulátorral fog érkezni, hogy megfeleljenek a szabályoknak.

Az EU által elfogadott szabály hivatalosan csak 2027-ben lép hatályba, eddig van a gyártóknak lehetősége arra, hogy felkészüljenek a változásra, ám úgy tűnik az Apple időben teljesíteni szeretné a követelményt. Jelenleg is van lehetőség arra, hogy akár otthon cseréljünk az iPhoneban akkumulátort, ám ehhez különleges eszközökre és ragasztóra is szükségünk van, hiszen a ragasztás az egyik legolcsóbb megoldás az iparágban.

Egyes források szerint az Apple egy új technológiát vezet be az aksi cseréhez, méghozzá az elektromosan indukált ragasztóleválasztást. A módszer kis "áramütést" használ az akkumulátor eltávolításához, amihez az aksikat már nem fóliába, hanem fémbe kell majd csomagolnia a vállalatnak. Természetesen azt egyelőre nem lehet biztosra venni, hogy az új technológiát tényleg bevezeti az Apple az ősszel érkező új készülékei esetében, azonban ez egy nagy előrelépés lenne a fenntarthatóság területén.
cserélhetőségéről, aminek köszönhetően a pletykák szerint a soron következő iPhone generáció már cserélhető akkumulátorral fog érkezni, hogy megfeleljenek a szabályoknak.'>
5 hozzászólás

Levi87

2 hete és 4 napja

Vissza a gyökerekhez a mobiloknál is. mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

2 hete és 5 napja

petrovicsz írta:
Szerintem megoldják. mosolygó smiley Most is van házi szereléshez útmutató már egy ideje.
Tuti hogy megoldják, ez nem kérdés.

válasz erre

petrovicsz

2 hete és 5 napja

Kisfaludy82 írta:
A vízállóságnak gondolom simán annyi így...
Szerintem megoldják. mosolygó smiley Most is van házi szereléshez útmutató már egy ideje.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 6 napja

Mondjuk az kemény lenne! meglepett smiley Nehezen tudom elképzelni amúgy.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 6 napja

A vízállóságnak gondolom simán annyi így...

válasz erre