Pletyka: az Apple állítólag két új AR headseten dolgozik

2023. június 13.
15.9521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A múlt héten a techvállalat bemutatta első kiterjesztett valóságú fejhallgatóját, a 3499 dolláros Apple Vision Pró-t, ám Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint egy másik VR eszközön is dolgoznak a háttérben, ami olcsóbb lehet a most bemutatásra került csúcskészüléknél.

A 3499 dolláros árcédula eléggé mellbevágó lévén a Meta Quest 3, ami idén ősszel fog megjelenni, csupán 500 dollárba kerül. Éppen emiatt az Apple állítólag egy olcsóbb készüléken is dolgozik, amibe már gyengébb minőségű kijelző és kisebb teljesítményű chip kerülhet. Továbbá a kamerák száma is kevesebb lenne, valamint a fejpánton is alakítanának a költséghatékonyság jegyében.

Gurman szerint az olcsóbb Vision Próra sokat kellene várni, ugyanis csak 2025 év végén debütálhat majd, míg a Vision Pro a tervek szerint jövő év elején fog a boltokba kerülni. Ami előnyt jelent a versenytársaknak, hiszen addig a többiek kidolgozhatnak egy hasonló, de olcsóbb készüléket. Mindezek mellett az Apple a Vision Pro folytatásán is dolgozik már egy még gyorsabb processzorral, ami valószínűleg nem lesz olcsóbb elődjénél.
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Engem még mindig nem fog meg ez a szemüvegben hadonászós móka... Nem életszerű.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Jó, a Meta Quest és e között szakadék van mondjuk.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ha az olcsóbb verzió 800 ezer lesz, akkor is kihagyom bameg. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nafene, lesz lite? meglepett smiley

válasz erre