PlayStation Vita - első találkozás

2014. szeptember 28.
7991
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
gokuvsvegita profilja, adatai
gokuvsvegita
A legtöbb ember megelégszik azzal, hogy az érdektelen, unalmas percekben van egy okos telefon a kezében.

Legyen az Iphone vagy Sony, abban egyet tudunk érteni, hogy a fizikai gombok hiánya, és az ebből adódó nehézségek miatt sokat romlik az összkép, bármilyen szép és jól kidolgozott maga a játék. Persze ha megelégszünk a zöld disznók pusztításával, akkor minden rendben, de ha többre vágyunk milyen alternatívák vannak? Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem, és végül 2014. Szeptember elejétől, végre én is a Playstation Vita (többé-kevésbé) boldog tulajdonosai közé tartozhatok. Pár napnyi intenzív nyúzás után lássuk, mit is kapunk a pénzünkért pontosan!

[gallery columns="2" link="file" ids="14107,14108"]

A gép egy viszonylag kis dobozban érkezett,természetesen ízléses, vásárlásra inspiráló kinézettel. A Little Big Planet bundle csomagolása alatt lapult az alap kiszerelés.



A felső rekeszben helyet kaptak a szokásos kábelek és papírok, alul pedig a ?kicsike? pihent, várva a felszabadításra. A gépet kézbe véve érezhetjük , hogy nem spóroltak ki belőle semmit, van benne anyag, de nem túl nehéz a maga 259 grammjával. A gépet a kifogástalan kinézet és a minőségi anyaghasználat jellemzi. Könnyen elérhető hátsó ravaszok, gombok és érzékeny analóg karok díszítik.



Az 5 Colos Oled multi-touch kijelző nem okoz csalódást,a kép tűéles, a színek élénkek. Könnyen átlátható menü fogad minket, amit bármikor könnyedén testre szabhatunk. Szerencsére a menüben a gombokkal is navigálhatunk, ha nem szeretnénk összetaperolni a képernyőt vagy kényelmetlen nyúlkálásokba kezdeni.



A szokásos alapbeállítások után, jobban körülnézve észrevehetjük, hogy nem sok olyan alkalmazás kapott helyet a gépen amellyel játszani lehet. A Store ebben nyújt segítséget, a kipróbálható demók és pár ingyenes címmel a fedélzeten. Az árakat megnézve persze elmehet a kedvünk a vásárlástól, ugyanis komoly felárral kell számolni annak aki az otthon kényelmében kívánja bővíteni a játékkínálatát.



A játékok letöltéséhez bővítenünk kell a tárhelyet egy kifejezetten erre készült sd kártyával amely meglehetősen drága, szóval a vásárlásnál nem egy elhanyagolható plusz költség. Emellé érdemes még egy fém/szilikon tokot vásárolni, hogy ha a nagyobbat zökkenne a busz és kirepülne a kezünkből, legyen esélye épségben maradni.



A legtöbb nagyobb cím kihasználja a gép képességeit, (amikből hiányt szenved a masina) a hátsó tapipadtól a dupla analóg karokig. Ezt legjobban a Little Big Planet demonstrálja ahol aztán aztán az alkotók igazán kreatív feladványokat adtak nekünk, bár ennek néha a kényelem volt az ára mivel sokszor nehezen érhetjük el az akadályokat és irányíthatjuk a kis zsákfiút.

CPU: ARM? Cortex?- A9 core (4 core)


GPU: SGX543MP4+
Kijelző: 5 inch (16:9), 960 x 544, 16 millió szín, OLED touch screen
GPS, Wifi, Bluetooth, Iránytű

http://www.youtube.com/watch?v=RIaJHh60hQY
nincs még hozzászólás