Piriform Agomo bétateszt - Karbantartás az internetről

2013. december 10.
1.0551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Hosszú utat tett meg a Piriform fejlesztőcég, amelyet főként a több mint 1 milliárdszor letöltött (2003-as elindulása óta) karbantartó programjáról, a CCleanerről ismerhet az ember.

Az évek során kiterjesztették alkalmazáspalettájukat, készítettek töredezettségmentesítő (Defraggler), törölt fájlokat helyreállító (Recuva) és rendszerinformációkat kijelző (Speccy) programot is (illetve a CCleanernek elérhető fizetős változata is).

Mit is tud valójában az Agomo? Röviden összefoglalva egy csomagba gyúrták a CCleanert, Defragglert és Speccy-t és körítettek mellé egy internetes kezelőfelületet. Az Agomoval az interneten keresztül tudjuk a fiókunkhoz rendelt és a programmal ellátott számítógépeket a fentebb említett három programmal távolról karbantartani. Ez főleg az iskolák, cégek és az otthon több számítógépet használók számára lesz hasznos, hiszen senki sem szereti 20 gépen minden egyes nap odaülni sorban a gépekhez és törölgetni a felesleges fájlokat és ha esetleg a nagyi is a gép lelassulására panaszkodik (akkor menjen inkább sütni), pár kattintással rendet rakhatunk a gépén.

Miután telepítettük az 5MB-os programot, be kell jelentkeznünk a korábban regisztrált fiókba és itt gyakorlatilag végeztünk is. Az igazi móka, a kezelőfelület a http://agomo.com oldalon található.

A főoldalon láthatjuk a fiókhoz kapcsolt számítógépeinket, megtekinthetjük a legutóbbi eseményeket és azok helyét, illetve az "Add computer" gombra kattintva adhatunk hozzá újabb gépeket. Miután kiválasztottuk a kívánt gépet, logikusan kategóriákba rendezve találhatjuk a lehetőségeinket.



A Hardware fül gyakorlatilag a Speccy-t rejti, összegez nekünk minden hardveres tudnivalót a számítógépről. Hiányzik belőle egy olyan lehetőség, amely jó szolgálatot tehet például számítógépes alkatrész vásárlásnál: az információkból készíthetne egy .html vagy .txt fájlt, amit a megadott emailcímre továbbítana, ezáltal egyben kinyomtathatóvá válna.



A Software fülön megtekinthetjük a tudnivalókat az operációs rendszerről, a futó folyamatokról, telepített programokról (eltávolíthatjuk azokat, amelyek rendelkeznek beavatkozás nélküli eltávolítóval), módosíthatjuk az indítópultot (a Windows betöltésével együtt elinduló programokat), programokat (meghatározott népszerű alkalmazásokat, illetve egy megadott Dropbox-ból az .msi kiterjesztésű telepítőket is futtathatjuk) és a legújabb Windows frissítéseket telepíthetjük (jelenleg még nem érhető el).



A CCleaner fül magáért beszél, egy teljes értékű CCleaner kezelőfelületét üdvözölhetjük a neten, amellyel megszabadíthatjuk a számítógépet a felesleges fájloktól, kijavíthatjuk a rendszerleíró hibáit, rendszervisszaállítást végezhetünk és véglegesen törölhetjük az adatokat a partíciókról.



A Defraggler szintén ugyanazt tudja, mint telepítős társa, vagyis töredezettségmentesíti a meghajtókat, ezáltal csökkentve a töredezettségüket és javít a teljesítményen (SSD esetén ez értelemszerűen felesleges és káros, az Agomo fel is ismeri az ilyen meghajtókat és értesít minket, ha SSD-t akarnánk töredezettségmentesíteni). A CCleaner és Defraggler esetében van lehetőség ütemezett műveletek végrehajtására, így nem kell még távolról sem egyesével naponta takarítani.



Az Events fülön a végrehajtott műveleteket találjuk, amelyeket a legördülő menüből tovább szűrhetünk.



A Piriform Agomo egyelőre csak zárt bétában és angol nyelven érhető el, amelyre még lehet itt jelentkezni.
nincs még hozzászólás