Pénzbüntetést kaptak a Halálos iramban 9 filmkészítői, miután súlyosan megsérült egy kaszkadőr

2023. november 26.
21.1021
csirkee profilja, adatai
csirkee
Közel 350 millió forintos pénzbüntetést kaptak a Halálos iramban filmeseket, miután egy kaszkadőr, Joe Watts koponyatörést szenvedett a gyártás során, ugyanis egy mutatvány során nyolc métert zuhant és a fejére esett még 2019 júliusában a Warner Bros Hertfordshire-ben található stúdiójában.
 

Az Egyesült Királyság munkavédelemmel foglalkozó kormányhivatala indította el a vádemelést az FF9 Pictures ellen, akik a Halálos iramban kilencedik részének gyártásáért voltak felelősek. A cég természetesen elismerte az egészségügyi és biztonsági mulasztásokat. Joe Watts kaszkadőrnek óriási szerencséje volt, hogy egy ilyen balesetet követően életben maradt.

A mutatványt nagyon jól begyakorolták, ám az utolsó pillanatban módosítottak rajta, a bíróság úgy értesült, hogy a biztonsági kötelet nem ellenőrizték a felvételek között, ráadásul a kaszkadőr alatta elhelyezett szőnyeget nem módosították, emiatt a betonra zuhant Watts. Mindezek miatt a bíróság 800 000 font pénzbírságot szabott ki. Joe Watts egyébként korábban olyan filmeken dolgozott, mint például a Star Wars: Az utolsó Jedik és a Kingsman: Az arany kör.
5 hozzászólás

Levi87

3 hónapja, 1 napja

Ez fájhatott.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 2 napja

Szerencsétlen, ez elég durva!

válasz erre

Tommy

3 hónapja, 3 napja

Ez azért nagyon durva, elég sok filmes balesetről jön mostanában hír.

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 3 napja

Uhhh az durva bakker. meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 napja

Kellemeteln meg minden, de egy kaszkadőrnél ez előfordul sajnos. Mondjuk az hogy betonra esett, iszonyat gáz.

válasz erre