Pénzbírságot kapott a Twitter, amiért késve adta át Donald Trump profilját vizsgálatra

2023. augusztus 10.
21.3681
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nagyjából 122 millió forintos bírságot kapott a Twitter, amiért év elején nem adták át időben a hatóságoknak Donald Trump fiókjával kapcsolatos dokumentumokat, miután házkutatási parancsot adtak ki a volt elnök ellen, hogy bizonyítékokat keressenek a Capitolium elleni támadás kapcsán.

A legfrissebb bírósági papírokból derült ki, hogy az X/Twitternek 350 000 dolláros bírságot kell fizetnie, amiért határidőn túl nyújtották át a hatóságoknak a Donald Trump Twitter-fiókjával kapcsolatos dokumentumokat, miután a bíróság január elején házkutatási parancsot adott ki. Jack Smith különleges jogtanácsos kérte ki az adatokat a vállalattól, ami nem volt egyszerű.

A Twitter először értesíteni akarta Trumpot, az ellene folyó vizsgálat miatt, ami jogi procedúrát vont maga után. Trump aktívan használta közösségi média fiókját a Capitolium elleni 2021. január 6-i támadást megelőzően, ahol választási csalásról szóló hamis állításokat hirdetett hívei között. A Twitterről származó adatok megszerzése feltárhatta a mintákat a fiók használatáról, arról, hogy mások hozzáfértek-e, és voltak-e olyan nyilatkozattervezetek, amelyeket végül nem küldtek el.
2 hozzászólás

Levi87

1 éve, 6 napja

Annyit azért csak kibírnak.. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 6 napja

Biztos meg volt az okuk. mosolygó smiley Trump többet fizetett. röhögő smiley

válasz erre